Εργαζόμενος σε Εξέδρα άντλησης Πετρελαίου απολύθηκε αφού ανέφερε ότι είδε το χαμένο Boeing να φλέγεται (Βίντεο)
Εργαζόμενος σε Εξέδρα άντλησης Πετρελαίου απολύθηκε αφού ανέφερε ότι είδε το χαμένο Boeing να φλέγεται (Βίντεο)

Ένας Νέο Ζηλανδός εργαζόμενος στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει δει το «MH370 να καίγεται» πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αποκάλυψε την Πέμπτη 5/6/2014 ότι έχασε τη δουλειά του για την καταγγελία του περιστατικού.

Μιλώντας για πρώτη φορά σχετικά με την εμπειρία του να δει το «φλεγόμενο αεροσκάφος» και την απώλεια της εργασίας του, ο Mike McKay συνέχισε να επιμένει για το περιεχόμενο των email που έστειλε, στα οποία είπε:Πιστεύω ότι είδα το αεροπλάνο των Malaysian Airlines να πέφτει. Ο χρόνος είναι σωστός

Οι ερευνητές δεν εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη

Και είπε ότι η συνεχιζόμενη αναζήτηση για το χαμένο αεροσκάφος εγείρει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, προσθέτοντας: "Οι ερευνητές δεν εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη".

Ο κ.McKay δούλευε στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Songa Mercur ανοικτά της νότιας ακτής του Βιετνάμ το βράδυ της 8ης Μαρτίου, όταν είδε αυτό που πιστεύει ότι ήταν το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Αυτό έρχεται ενώ οι οικογένειες των αγνοουμένων επιβατών έχουν προσφερθεί 5 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε μια σημαντική ανακάλυψη στο μυστήριο.

Μια γυναίκα από το Πέρθ η Danica Weeks, η σύζυγος του χαμένου Νεοζηλανδού, Paul Weeks, είπε ότι αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου ώθησαν τις οικογένειες για να κάνουν τη δική τους προσπάθεια να βρουν απαντήσεις.

 Εξέδρα άντλησης Πετρελαίου

Η εκστρατεία ανταμοιβής για το MH370, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω της ιστοσελίδας εράνου IndieGoGo, έχει ως στόχο να αυξήσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια (5.41 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) «να ενθαρρύνει ένα πληροφοριοδότη να εμφανιστεί με πληροφορίες».

«Μας έχουν σταματήσει τόσες πολλές φορές στην αρχή, που μόλις τώρα παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας, σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και απλά προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να βρούμε αυτό το επίπεδο», είπε η κ.Weeks στο ραδιόφωνο ABC.

Ο κ.McKay έστειλε ένα email στους εργοδότες του, το οποίο επίσης είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης τα οποία απέκτησαν πρόσβαση στο όνομά του, τον τόπο εργασίας, τον φορέα εκμετάλλευσης εξέδρας, Idemitsu, καθώς και στον ανάδοχο του McKay και τον ιδιοκτήτη της εξέδρα Songa Offshore.

Το email του κατακλύστηκε με τόσες πολλές έρευνες που οι επικοινωνίες των φορέων μπλόκαραν. «Αυτό έγινε ανυπόφορο για τη εταιρία και απομακρύνθηκε από την εξέδρα και δεν προσκλήθηκε πίσω», είπε στους Sunday Star Times της Νέας Ζηλανδίας. Είπε ότι πληρώθηκε τους μισθούς μέχρι το τέλος της περιόδου εργασίας του, απολύθηκε από την εξέδρα πέντε μέρες πριν.

Ο κ.McKay, ένας σύμβουλος γεώτρησης, ο οποίος έχει εργαστεί κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία για τα τελευταία 35 χρόνια, τα τελευταία έξι σχεδόν συνεχώς στα ύδατα του Βιετνάμ, τώρα ψάχνει για περισσότερη δουλειά. Στο e-mail του, ο κ. McKay έδωσε ότι εμφανίζεται να είναι σαν αξιόπιστες λεπτομέρειες για ένα φλεγόμενο αεροπλάνο.

Περιέγραψε την ακριβή θέση του στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου, τον προσανατολισμό της πυξίδας όταν το αεροσκάφος ήταν σε σχέση με την εξέδρα, την κατά προσέγγιση απόσταση του αεροπλάνου από την εξέδρα, την τότε επιφάνεια του νερού και την κατεύθυνση του ανέμου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications