22 Σεπ 2016

Σπάνιες φωτογραφίες από την κατασκευή του Τιτανικού

κατασκευή του Τιτανικού

Ο Τιτανικός (RMS Titanic ή SS Titanic) ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε και κατασκευάστηκε από το 1909 μέχρι το 1911, από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρεία "White Star Line".

Ήταν 10 Απριλίου του 1912. Ο Τιτανικός έφυγε από το λιμάνι του Southampton της Βρετανίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το παρθενικό ταξίδι του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο βυθίστηκε την 15η Απριλίου του 1912 στα μισά της διαδρομής με αποτέλεσμα να χαθούν 1,514 ψυχές από τις 2,223 που υπήρχαν επάνω στο πλοίο που κατασκευάστηκε περίπου το 1910.

Επτακόσιοι άνθρωποι κατάφεραν να επιζήσουν από το ναυάγιο. Σήμερα κανένας επιζών δεν βρίσκεται στην ζωή. Η τελευταία επιζήσασα από το ναυάγιο, Μιλβίνα Ντιν, απεβίωσε στις 31 Μαΐου 2009, σε ηλικία 97 ετών.

Η καταστροφή του Τιτανικού οδήγησε στην αλλαγή διάφορων νόμων της ναυτιλίας που αφορούσαν κυρίως σε θέματα σωστικών μέσων των πλοίων.

Έκτοτε, τα μέσα διάσωσης όπως οι ναυαγοσωστικές λέμβοι, οι σωσίβιες ζώνες κ.λπ. οφείλουν να υπερκαλύπτουν σημαντικά τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος) κάθε πλοίου.

Παρακολουθήστε και ένα νέο βίντεο με σπάνια πλάνα από τον απόπλου του Τιτανικού που βλέπει το φως της δημοσιότητας σε σύγχρονη επεξεργασία και με μεγαλύτερη ευκρίνεια από τα πλάνα που είχαν μέχρι σήμερα δημοσιευθεί.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σπάνιες φωτογραφίες από την κατασκευή του Τιτανικού
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats