ο  θάνατος  υπάρχει μόνο στο  μυαλό μας..
ο  θάνατος  υπάρχει μόνο στο  μυαλό μας..

Όλοι μας σχεδόν από τη γέννησή μας έμαθαν να πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα πεθάνουμε. Αλλά η ίδια η ζωή υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό μας, ​​ο κόσμος εξαφανίζεται ... Ίσως ο ίδιος ο θάνατος δεν είναι θάνατος ! Μια τέτοια υπόθεση έκανε πρόσφατα καθηγητής στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Wake Forest ο Αμερικανός Robert Lanza.

Όπως στο διάσημο τραγούδι, και αν δεν ζήσεις δεν θα πεθάνεις.   Πράγματι, μαθαίνουμε από το θάνατο. Και αυτό είναι μόνο υποκειμενική άποψη μας για την πραγματικότητα. η φιλοσοφική σκέψη, όπως είπαν οι Berkeley, Hume, Kant, ο Νίτσε, ο Χάιντεγκερ και ο sartr, υποστήριξαν ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από τη συνείδηση ​​και τη θέλησή μας.

η έννοια της ύλης - είναι η «αντικειμενική πραγματικότητα μας, που δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την αιτούμενη «αντικειμενικότητα». Αν η πραγματικότητα μας δίνεται σαν αίσθηση, τότε πώς έχουμε αυτά τα συναισθήματα; Έτσι, στηριζόμενος στα έργα των υποστηρικτών του υποκειμενικού ιδεαλισμού, καθώς και στους «πατέρες» της κβαντικής φυσικής, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Paul Dirac και Max Planck, ο καθηγητής Lanza ανέπτυξε τη θεωρία, ότι Το σύμπαν υπάρχει μόνο στο μυαλό μας!. Με άλλα λόγια, όλος ο κόσμος είναι ακριβώς ότι μας φαίνεται, πώς είναι και πως λειτουργεί στην πραγματικότητα είναι ένα μυστήριο και ίσως δεν υπάρχει καθόλου ...

Το μόνο αναμφισβήτητο γεγονός, Είναι μόνο η συνείδησή μας. Πάρτε παραδείγματα την ανθρώπινη αντίληψη των χρωμάτων. Σε περίπτωση βλάβης του ματιού στο κόκκινο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πράσινο ...οι τους σκύλους που βλέπουν ασπρόμαυρα!. Για εκείνους που πιστεύουν ότι αυτό το επιχείρημα δεν είναι αρκετά πειστικό, καθηγητής περιγράφει στο πείραμα.

Η μελέτη της συνεκτικής δέσμης ακτινοβολίας σε μια αδιαφανές οθόνη, έγιναν δύο παράλληλες σχισμές, κάθε μία κατά μήκος περίπου ίσο με το μήκος κύματος του εκπεμπόμενου φωτός πίσω από την εγκατάσταση της οθόνης. αν οι ερευνητές παρατηρούσαν τη διέλευση του φωτός, ήταν σαν μια σφαίρα μέσα από μία από τις σχισμές. Αν η παρατήρηση δεν γινόταν, τότε μια δέσμη φωτός πέρασε της σχισμές σαν ένα κύμα.

Σύμφωνα με Lanza, αυτό αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά των φωτονίων αλλάζει στην ανθρώπινη αντίληψη. Ίσως αυτό το παράδοξο της σύγχρονης φυσικής καθορίζει τη φύση του σύμπαντος. Και αυτό μπορεί να αποτελείται από ένα πλήθος παράλληλων κόσμων, και η σωματική μας φύση είναι μόνο μία από τις πιθανές επιλογές

τι συμβαίνει μετά το θάνατο;

Εάν ένα άτομο πεθαίνει ένας σχετικός όρος, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια reset του χρόνου,. Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι η δραστηριότητα του άνθρακα με τα σχετικά μόρια . Όσο είναι ενεργά, ζούμε πραγματικά το θάνατο μας!.

Το γεγονός ότι υπάρχει ένας άπειρος αριθμός των παραλλαγών της πραγματικότητας στην οποία βρισκόμαστε σε διαφορετικές καταστάσεις. Σε μια πραγματικότητα θα πάτε βόλτα με αυτοκίνητο και θα σκοτωθείτε σε τροχαίο!$ και στην άλλη θα καθίστε στο σπίτι και δεν συμβαίνει τίποτα ...

Έτσι η ζωή είναι μια αέναη διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Εμείς πεθαίνουν σε ένα "μέρος", αλλά συνεχίζουν να ζούμε σε ένα άλλο. Μπορούμε να ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική πραγματικότητα, και δεν θυμόμαστε τίποτα για τον προηγούμενο θάνατο. Χώρος και χρόνος - είναι μόνο η ψευδαίσθηση συνεχίζει ο Lanza.

Η θεωρία του Lanza, φαίνεται αρκετά δελεαστική για τους υποστηρικτές της ιδέας του μετά θάνατον ζωής. στην πραγματικότητα, έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις για το τι συμβαίνει στην ψυχή μετά το θάνατο.
Έτσι, μετά το θάνατο κινούμαστε σε μια άλλη «διάσταση», σύμφωνα με το επίπεδο της συνείδησης που πραγματοποίησαν στην προηγούμενη "ενσάρκωση".

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications