Αιγυπτιακή  Βίβλος των Νεκρών,τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στην άλλη πλευρά.
Αιγυπτιακή  Βίβλος των Νεκρών,τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στην άλλη πλευρά.

Όπως γνωρίζουμε,σε όλα τα θρησκευτικά κείμενα όλων των εποχών μιλούν για το πώς θα πρέπει να ζήσεις την τη ζωή σου, για να έχεις μια ευχάριστη μετά θάνατον ζωή,η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών, είναι το μόνο έγγραφο που παρέχει πρακτικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στην άλλη πλευρά

Εικόνα από Από το αιγυπτιακό βιβλίο των νεκρών Ο πάπυρος του απεικονίζει το βάρος της καρδιάς.

Αν και αυτό θεωρείται πλέον μόνο ένα μέρος από την περίεργη αρχαία ιστορία,η Αιγυπτιακή Βίβλο των Νεκρών είναι μια συλλογή από ξόρκια και μεταφυσικά πράγματα που έχουν γίνει πότε γνωστά στην ανθρωπότητα.

Το σωστό όνομα για αυτή τη συλλογή των γραπτών είναι "τα ξόρκια των Νεκρών". Στην ουσία, είναι μια συλλογή από ξόρκια τραγούδια, και οδηγούς που τοποθετούνταν μαζί με τον αποθανόντα για να τον βοηθήσει να περάσει μέσα από το πέπλο του θανάτου στον τόπο της αθανασίας.

Το πιο γνωστό από αυτούς τα ταφικούς παπύρους είναι ο πάπυρος του Άνι
Που γράφτηκε από την 19ο δυναστεία της αρχαίας Αιγύπτου κατά την περίοδο του Νέου Βασιλείου γύρω 1240 πχ. Ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα της ήταν η ακριβής απεικόνιση με μαγικές εικόνες ή σχέδια που ήταν συχνά υψηλής ποιότητας.Η γραφή ήταν" λιγότερη τέλεια. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι οι περισσότεροι Αιγύπτιοι, ακόμα και πολλοί από τις ανώτερες κατηγορίες, δεν θα μπορούσαν να διαβάσουν , αλλά μπορούσαν να δουν καλύτερα την σημασία της απεικόνισης.

 Εικόνα από Από το αιγυπτιακό βιβλίο των νεκρών Ο πάπυρος του απεικονίζει το βάρος της καρδιάς

Θεωρείται ένα εγχειρίδιο για την επιβίωση στη μετά θάνατον ζωή ,είναι ένα μαγικό ή θρησκευτικό αντικείμενο από μόνο του.Ο νεκρός επωφελούνταν από την αιθέρια δύναμη. Η πιο σημαντική εικόνα ήταν γνωστή ως "η ζύγιση της Καρδιάς" την καρδιά νεκρού την ζύγιζε ό Άνουβις .

Και αν ήταν ελαφρύτερη από ένα φτερό θα είχε δυνατότητα να προχωρήσει στο επόμενο μέρος της ύπαρξης. Σε γενικές γραμμές, υπήρχαν τέσσερις κύριες παραλλαγές της μετάβασης. Αυτή είναι μια πολύ σύντομη περίληψη από ένα πάπυρο με πολύ πολύπλοκη έννοια.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications