H εξαφάνιση Ρώσων επιστημόνων και το μυστικό της λίμνης Βοστόκ
H εξαφάνιση Ρώσων επιστημόνων και το μυστικό της λίμνης Βοστόκ

Ένα μυστικό θαμμένο κάτω από τους αιώνιους πάγους της Ανταρκτικής… Μια μυστηριώδης εξαφάνιση μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων. Ένα τελευταίο μήνυμα για μια «πολύ σοβαρή ανακάλυψη». Και μετά σιγή… Όλα αυτά, θα μπορούσε να αποτελούν τα συστατικά ενός μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας που θα γινόταν εύκολα μπεστ σέλλερ.

Όμως, πρόκειται για ένα αληθινό θρίλερ που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε τρομακτικές αποκαλύψεις τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.Η απίστευτη υπόθεση εκτυλίσσεται στην περιοχή όπου οριοθετείται η λίμνη Βοστόκ, σε έκταση 15.690 τετραγωνικών χιλιόμετρων και βάθος 3,5 χιλιομέτρων κάτω από το παχύ στρώμα του πάγου ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών, όπου αναπτύσσονται θερμοκρασίες ως και -66 βαθμούς Κελσίου!

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων προσπαθούσε να πραγματοποιήσει δοκιμαστική γεώτρηση για να πάρει δείγματα από το νερό που δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Την εξέλιξη του έργου παρακολουθούσαν στενά και επιστήμονες από τις ΗΠΑ, με την ελπίδα ότι οι καλύτερα προετοιμασμένοι Ρώσοι συνάδελφοί τους θα κατάφερναν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή στον πλανήτη μας. Οι Ρώσοι επικοινωνούσαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων Iridium με τη βρετανική και την αμερικανική αποστολή στην Ανταρκτική, αλλά το σημείο της γεώτρησης βρισκότανσε σημείο όπου η κάλυψη δεν είναι πάντα δυνατή.

Ξαφνικά, η επικοινωνία τους διακόπηκε και η ρωσική ομάδα έπαψε να δίνει σημεία ζωής! Κι αυτό συνέβη λίγο μετά την τελευταία και ιδιαίτερα δυσχερή επικοινωνία, κατά την οποία οι Ρώσοι επιστήμονες ενημέρωσαν τον Αμερικανό καθηγητή Οικολογίας του πανεπιστημίου της Μοντάνα Dr. John Priscu ότι βρίσκονταν περί τα 13,5 μέτρα από εκεί που υπολόγιζαν πως βρισκόταν η επιφάνεια της λίμνης και ότι είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό!

Κανείς δεν ήξερε τι συνέβη στους Ρώσους επιστήμονες… Συνάντησαν τεχνικές δυσκολίες; Καταστράφηκε ο επικοινωνιακός εξοπλισμός τους; Πήραν τα ευρήματά τους και κατευθύνονταν στη βάση τους; Ή συνέβη κάτι χειρότερο; Μήπως τους κατάπιαν οι αιώνιοι πάγοι, που μετακινήθηκαν ή έλιωσαν από τους 65 τόνους κηροζίνης τους οποίους χρησιμοποιούσε η αποστολή για τη διάνοιξη της γεώτρησης; Η μυστηριώδης διακοπή επικοινωνίας με τη ρωσική αποστολή, έγινε αντικείμενο εκτενών ρεπορτάζ στην βρετανική εφημερίδα DailyMail και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Και ξαφνικά, μετά από πολύ καιρό, μια επίσημη ανακοίνωση στα ρωσικά ΜΜΕ, λέει ότι η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσει πάγο πάχους 3.766 μέτρων και να φτάσει στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα! Τι μεσολάβησε; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.

Τι εντοπίστηκε; Επίσης… Ωστόσο, η μυστικότητα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δείχνει ότι η επιστημονική ομάδα ήξερε ότι αναζητούσε κάτι σοβαρό και γι” αυτό είχε εφοδιαστεί με συσκευές που προστάτευαν τις υποκλοπές! Οι απαντήσεις ίσως κρύβονται στη δήλωση που είχε κάνει στις 27 Ιανουαρίου ο επικεφαλής της επιχείρησης, διευθυντής ρωσικού Ινστιτούτου για την Εξερεύνηση της Αρκτικής και Ανταρκτικής (AARI) που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη,Valery Lukin:«Είναι σαν να δουλεύεις σε ένα ξένο πλανήτη που κανείς δεν έχει πάει πριν και δεν ξέρεις ποιον και τι θα βρεις… Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί κάτω!» είχε πει.

Έδειξαν, άραγε, τα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογες με αυτές που (υποθέτουμε ότι) υπάρχουν στον Άρη, τον δορυφόρο του Δία Ευρώπη και τον δορυφόρο του ΚρόνουΕγκέλαδο; Ο επιστήμονας της ρωσικής αποστολής Λεβ Σαβατιούγκιν είχεπροαναγγείλει κάτι τέτοιο, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις:

«Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα»!

Ή, μήπως, τα ευρήματα των Ρώσων επιβεβαιώνουν κάποιες από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που έχουν πλεχτεί γύρω από τη λίμνη Βοστόκ; Η επικρατέστερη από αυτές υποστηρίζει ότι η λίμνη φιλοξενεί στο βυθό της εξωγήινες μορφές ζωής.

Μια άλλη αναφέρει ότι ο Γερμανός ναύαρχος Καρλ Ντόνιτς είχε δηλώσει το 1943 ότι ένα γερμανικό υποβρύχιο «δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου». Το φρούριο αυτό υποτίθεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο που κατασκευάστηκε λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα της Γερμανίας και λέγεται ότι στους πάγους της λίμνης Βοστόκ μεταφέρθηκαν κιβώτια με κειμήλια του Γ΄Ράιχ και τα μυστικά αρχεία του Χίτλερ,

Να σημειωθεί οτι οι Γερμανοί οι γνήσιοι απόγονοι Δωριείς,και οχι Ούννοι οπως λένε ψευδώς οι αληθινοί Ούννοι και τουρκομογγολοι αριστεροί κομμουνιστές ειναι συνήθως, οι Γερμανοί ηταν ανώτερη και καθαρή φυλη απο όλες τις απόψεις ιδιοι με τους αρχαίους Έλλην που είχε απομείνει στην Γη,και το λίκνο της επιστημονικής προόδου όσο και αν ξινίζει πολλούς!απο την εποχή του Τάκιτου που έλεγε ότι οι Γερμανοί είναι «καθαρή φυλή», «με ελάχιστο ξένο αίμα από επιμειξίες λόγω επαφών ή συμμαχιών με άλλους λαούς» ολα αυτα έως το 1945, οι ιδιοι οι Οβριοί τους έτρεμαν διότι ηταν κλάσης ανώτεροι,η ανωτερότητα των Γερμανών και σε θέματα τεχνολογίας,έκανε τους Αμερικανούς να πουν οτι ήταν τουλάχιστον πενήντα χρονιά μπροστά. γιαυτό προκάλεσαν και 2 παγκόσμιους πολέμους και έκανα ολοκαύτωμα και γενοκτονίες,και οχι το αντίστροφο, ολα τα αλλα ειναι παραμυθία τους, που τα πιστεύουν οι κατώτεροι,γιαυτό ειναι κατώτεροι γιατί ειναι ελεγχόμενοι, βαρεθήκαμε την ηλιθιότητα και την αμορφωσιά μεγάλης μερίδας νεοελλήνων που ουδεμιά σχέση εχουν με ελληνική φυλή! πρόσφατα ανακαλύψαμε και άλλο ενα στοιχειά γιαυτό!.

Οι εργασίες της ρωσικής ομάδας θα αρχίσουν ξανά τον Δεκέμβριο του 2012, στην «θερινή» περίοδο της Ανταρκτικής. Ίσως τότε μάθουμε τι ακριβώς βρήκαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications