Όνειρο ή ανάμνηση προηγούμενης ζωής;
 ανάμνηση προηγούμενης ζωής;

H εμπειρία Το όνειρο αυτό δεν το βλέπω εγώ, αλλά η 34χρονη μητέρα µου. Έχει δει τρεις φορές στον ύπνο της ότι βρίσκεται στην Άγρια Δύση, φορώντας τα ρούχα εκείνης της εποχής. Είναι επάνω σε μια άμαξα μόνη της, κρατώντας τα γκέμια των αλόγων. Ξαφνικά, όμως, βλέπει ότι τα άλογα οδηγούνται σε έναν γκρεμό.

Προσπαθεί να σταματήσει την άμαξα, αλλά μάταια. Τελικά, πέφτοντας στον γκρεμό, η μητέρα µου ξυπνάει έντρομη. ∆εν ξέρει ότι σας γράφω. Ισχυρίζεται ότι το όνειρο αυτό της αποκαλύπτει την προηγούμενη ή μια από τις προηγούμενες ζωές της και τον τρόπο που πέθανε. Τι λέτε εσείς;Λία - 14 χρόνων

H ανάλυση
Υπάρχουν πράγματι όνειρα που φαίνεται ότι η αιτία τους ανάγεται σε κάποιες αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η έρευνα έχει αποκαλύψει στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Το συγκεκριμένο όνειρο της μητέρας σου, οµως, δεν πιστεύω ότι ανήκει σε αυτή την πολύ σπάνια κατηγορία.

Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή εφιάλτη, μια σκηνή που βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι, µε διάφορες παραλλαγές στο σκηνικό, αλλά µε το ίδιο θέμα. Ο ονειρευόμενος έχει τον έλεγχο ενός οχήματος αυτοκίνητο, άμαξα, ποδήλατο και ενώ ξέρει ότι θα καταλήξει στον γκρεμό, αδυνατεί να ελέγξει το όχημα.

Είναι ένα όνειρο που γεννιέται από άγχος, δείχνοντας ένα φόβο για την καθημερινότητα, ένα φόβο ότι μια συγκεκριμένη συµπεριφορά μπορεί να φέρει την καταστροφή. Εμφανίζεται σε περιόδους που έχει παρθεί ή πρέπει να παρθεί μια απόφαση ή σε περιόδους όπου κάποιος καταλαβαίνει ότι μια πλευρά της προσωπικότητάς του τον εμποδίζει να λειτουργήσει ικανοποιητικά στις προσωπικές του σχέσεις και στις κοινωνικές επαφές γενικότερα.

Το σκηνικό της Άγριας Δύσης είναι δευτερεύων παράγοντας που μπορεί να προήλθε από κάτι που είδε, άκουσε ή διάβασε η μητέρα σου σε μια οποιαδήποτε περίοδο της ζωής της. Είναι απλά ένα σκηνικό μέσα στο οποίο εξελίσσεται η δράση και τίποτα παραπάνω.

e-typos

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications