Ένας Ολλανδός ερευνητής έγινε γνωστός τον περασμένο μήνα επειδή είχε προβλέψει τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν.

Ο Ολλανδός ερευνητής στην Υπηρεσία Γεωγραφίας του Ηλιακού Συστήματος (SSGEOS), στράφηκε στα κοινωνικά δίκτυα για να προειδοποιήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, για το τι επρόκειτο να συμβεί. Το φαινομενικά προφητικό tweet είχαν περισσότερες από 27 εκατομμύρια προβολές. Και αν κάποιος τον είχε ακούσει, ίσως, δεν θα υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 θάνατοι στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από έναν χάρτη που τονίζει την περιοχή που θα επηρεαζόταν από την ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Από τότε που έγιναν οι σεισμοί, μόλις τρεις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, το tweet έγινε viral. Ωστόσο, όταν το tweet του Hoogerbeets έγινε viral και άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο την εγκυρότητα της «πρόβλεψης» όσο και την ευρύτερη επιστημονική βάση πίσω από αυτήν, τη μεθοδολογία της ομάδας.

Αυτή η αντίδραση βασίζεται κυρίως στην κριτική που δέχεται στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς στο κοπάδι goim φαίνεται ανήκουστο πως ένας ανεξάρτητος ερευνητής μπορεί να προβλέψει έναν σεισμό και οι ψευδο- "επιστήμονες " που παπαγαλιζουν οτι τους γραφει η βικιπαίδεια να μην μπορουν, το ίδιο κοπάδι αυτό νομίζει πως το αναπαράγεις οτι σου λένε στα σχολεία και αυτα που έχουν ανακαλύψει άλλοι σε κανουν αυτόματα "επιστήμονα" εδω και χρονια βλεπουμε πως προωθούν άχρηστους ως μεγα επιστημονες στο κοπαδι που διαβαζει εγκυρες πηγες τους , και ενώ όλες οι εφευρέσεις ήρθαν απο μη ψευδό-επιστήμονες με πτυχία ,πχ τα πρώτα αυτοκίνητα ποιοι τα έφτιαξαν? ο ιδιος ο Nikola Tesla έφυγε απο τα σχολεια τους και δεν εχει πτυχία!

Και ξανα, Νέα πρόβλεψη του Hoogerbeets
Η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι «εξαιρετικά κρίσιμη», προειδοποιεί ο Frank Hoogerbeets, ο οποίος κάνει τις προβλέψεις του με βάση τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, λεει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο YouTube προειδοποιώντας ότι η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

«Μια σύγκλιση της κρίσιμης πλανητικής γεωμετρίας γύρω στις 2-5 Μαρτίου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη έως πολύ μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, πιθανώς ακόμη και σε σεισμό γύρω στις 3-4 Μαρτίου ή/και στις 6-7 Μαρτίου», λέει.

Στο ίδιο το βίντεο, ο ισχυρίζεται ότι η ισχύς του ύποπτου επερχόμενου σεισμού θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από 8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η πληγείσα περιοχή θα μπορούσε να εκτείνεται για χιλιάδες χιλιόμετρα, από τη χερσόνησο Καμτσάτκα και τα νησιά Κουρίλ στη ρωσική Άπω Ανατολή, μέχρι τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

«Δεν υπερβάλλω», επιμένει ο Hoogerbeets. «Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω φόβο. Αυτή είναι μια προειδοποίηση».

Ωστόσο, η επικεφαλής του κλάδου Γεωφυσικής Έρευνας της Καμτσάτκα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Danila Chebrov, αμφισβήτησε τις προβλέψεις του Hoogerbeets, χαρακτηρίζοντάς τον ως απλό «ερασιτέχνη». Ο Chebrov εξήγησε ότι η σύνδεση μεταξύ της κίνησης των πλανητών στο ηλιακό σύστημα και της σεισμικής δραστηριότητας στη Γη είναι αρκετά αδύναμη και είναι προβληματικό να χρησιμοποιηθεί ως κύριο εργαλείο πρόβλεψης.

Φυσικά αυτό το γίδι δεν λεει πως ο Hoogerbeets δημοσίευσε ένα tweet λέγοντας: «Αργά ή γρήγορα ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ θα συμβεί σε αυτήν την περιοχή (νότια κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος). Τρεις μέρες αργότερα, σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Αλλά ο Hoogerbeets δεν έγινε διάσημος για την πρόβλεψη του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Το 2019 προειδοποίησε ότι ένας ισχυρός σεισμός θα ταρακουνούσε τον πλανήτη μας ανά πάσα στιγμή. Ο Ολλανδός ερευνητής αποκάλυψε επίσης ότι μια κρίσιμη πλανητική ευθυγράμμιση που περιλαμβάνει τη Γη, τον Ήλιο και τον Ερμή είναι η αιτία αυτής της αύξησης των σεισμικών δραστηριοτήτων.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας σεισμός 8,0 Ρίχτερ έπληξε το βόρειο Περού. Όπως αναφέρθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (COEN), το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος περίπου 115 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε μέρη τόσο μακριά όσο η Λίμα του Περού. Καράκας Βενεζουέλα; και το Κίτο του Ισημερινού.

Ακόμη και με όλο αυτό το βιογραφικό των εκπληρωμένων προβλέψεων, εγκληματική συμμορία που αποκαλούν η επιστημονική κοινότητα προτιμά να κοιτάζει από την άλλη πλευρά ενώ ασκεί κριτική στο έργο του.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications