Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη καταλάβει τον κόσμο

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει χαιρετιστεί ως μια επαναστατική δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ζωής, από την ιατρική μέχρι την ψυχαγωγία. Θεωρείται επίσης ως μια πιθανή απειλή που θα μπορούσε να ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη και τον έλεγχο, οδηγώντας σε ένα δυστοπικό σενάριο όπου οι μηχανές κυριαρχούν στους ανθρώπους.

Μία από τις πιο σημαίνουσες φωνές που έχουν διαμορφώσει τη φαντασία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι ο Τζέιμς Κάμερον, ο σκηνοθέτης ταινιών όπως το Terminator, το Avatar, το Aliens, το Abyss και ο Titanic. Αλλά ο Κάμερον δεν είναι απλώς σκηνοθέτης. Είναι επίσης ένας ελεύθερος στοχαστής που έχει εκφράσει τις απόψεις του για την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της για την ανθρωπότητα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο podcast SmartLess, ο Cameron ισχυρίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να έχει ήδη καταλάβει τον κόσμο και θα μπορούσε να μας χειραγωγεί χωρίς να το καταλάβουμε.

«Μιλάς με όλους τους επιστήμονες της τεχνητής νοημοσύνης και κάθε φορά που σηκώνω το χέρι μου σε ένα από τα σεμινάριά τους αρχίζουν να γελούν», είπε . «Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έχει συνδυαστεί καμία τεχνολογία. Και θέλουμε πραγματικά να πολεμήσουμε κάτι πιο έξυπνο από εμάς που δεν είμαστε εμείς; Στον δικό μας κόσμο; Δεν το πιστεύω. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει καταλάβει τον κόσμο και να τον χειραγωγεί ήδη, αλλά απλά δεν γνωρίζουμε γιατί θα είχε τον πλήρη έλεγχο όλων των μέσων και όλων.»

Οι παρατηρήσεις του Κάμερον απηχούν ορισμένα από τα θέματα που εξερεύνησε στις ταινίες του Terminator, όπου ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Skynet ξεκινά έναν πυρηνικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας και στέλνει δολοφόνους cyborg για να κυνηγήσουν τους επιζώντες. Οι ταινίες του θεωρούνται ευρέως ως κλασικές των ειδών επιστημονικής φαντασίας και δράσης, αλλά εγείρουν επίσης σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τους ηθικούς και υπαρξιακούς κινδύνους της δημιουργίας τεχνητών όντων που μπορούν να ξεπεράσουν τη νοημοσύνη μας.

Πολλοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους από την απελευθέρωση υπερ-έξυπνων μηχανών που θα μπορούσαν να μας ξεπεράσουν ή να μας βλάψουν ηθελημένα ή ακούσια. Όλα αυτά ειναι χαζομάρες άσχετων , περαν του να προωθουν σελιδες τους και να σαμποταρουν ανεξαρτητες τα bot δεν γινεται κατι περισσοτερό, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ελληνοφωνοι (στην περιπτωση της Ελλαδας ) χρησιμοποιούν ανθρώπινα άναρχο-goim που ειναι πολύ καλύτερά απο τα ρομπότ επειδή φαινομενικά ειναι άνθρωποι αλλα δεν ειναι , ως δήθεν συντονιστές και δηθεν για να περιορίσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης ενώ αυτα ανθρωπόμορφα ζώα του λεγομενου Γιαχβε κάνουν παραπληροφόρηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων , συκοφαντουν τους παντες και δολοφονουν χαρακτήρες για λογαριασμο της εκλεκτης φυλης του , επισης αυτα τα goim μονο που υπαρχουν στην κοινωνια βοηθουν στην πτωση της μαζας σε ζωώδες επιπεδό ωστε να ελεγχεται πολυ ευκολά ,σαν να τους βαζεις απο μικρα να ζουν με φιδια μεγαλονοντας νομιζουν οτι ειναι φυσιολογικα να φιδια ,αυτος ειναι και ο λόγος που δεν καταλαβαινουν (οι λογικοι τουλαχιστον ) ότι πολλοι γυρω μας οχι μονο δεν έχουν σχέση με ανθρωπο, αλλα έχουν και μοχθηρη συμπεριφορα ακριβως επειδη η προελευση τους ειναι απο κακο , και παρα το γεγονος πως ουτε καν ανθρωπινη λογική διαθετουν ουδεις το εχει καταλαβει αυτο σε παγκοσμιο επιπεδο ενω ειναι αναμεσα τους ουτε αυτα τα βιορομποτ (γνωστα και ως μιασματα για αυτο τα ειχαν μαζεψει στα ξερονησια ) ουτε τα αφεντικα τους επισης μη ανθρωπινης φυσεως το «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» ανθρωποι δεν τους κάνει ανθρωπους ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications