Το δράμα της 44χρονης Βασιλικής που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Αχαϊας προκάλεσε η είδηση ότι μια 44χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της, στο χωριό Καλάνος σε προχωρημένη σήψη. Η γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή εδώ και αρκετές μέρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε «κατάσταση μουμιοποίησης», σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή.

Την άτυχη Βασιλική βρήκε νεκρή ένας γνωστός της, ο οποίος είχε αποφασίσει να την επισκεφθεί και τελικά ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο αυτό θέαμα. Σύμφωνα με το pelop.gr, η 44χρονη έμενε μόνη της τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν είχε ιδιαίτερη επικοινωνία με τους συγγενείς και τους γείτονές της. Μάλιστα, πολλοί που την νοιάζονταν, της άφηναν λίγο φαγητό έξω από την πόρτα της, όταν ήξεραν ότι η Βασιλική δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει με κανέναν.

Ο μοναδικός συγγενής της που την φρόντιζε ήταν ο αδερφός της, ο οποίος μένει στην Πάτρα και της πήγαινε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η Βασιλική ήταν πανέμορφη, όμως ήταν αρκετά ταλαιπωρημένη από την ηλικία των 3 ετών, όταν έχασε τη μητέρα της με τραγικό και τραυματικό τρόπο. Ένας γάμος που διαλύθηκε αλλά και η απώλεια του πατέρα της, επιδείνωσαν την ψυχολογική της κατάσταση και η βαριά κατάθλιψη της «χτύπησε» την πόρτα. Στο παρελθόν μάλιστα, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η 44χρονη έπασχε από ανορεξία και πιθανόν αυτό την οδήγησε στον θάνατο.

Παρά τις προσπάθειες τοπικού αιρετού να της παρασχεθεί βοήθεια με ψυχολόγους από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, η ίδια είχε αρνηθεί.

Ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Σταθόπουλος, ανέφερε ότι η 44χρονη είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα οι γείτονες της στο χωριό να την αναζητούν :

«Δυστυχώς όταν πήγα να την ψάξω στο σπίτι της ήταν πλέον αργά την βρήκα νεκρή και σε άσχημη κατάσταση. Η Βασιλική τα τελευταία πέντε χρόνια είχε επιστρέψει στο χωριό, αλλά ήταν απόμακρη δεν κατάφερε ποτέ να κοινωνικοποιηθεί. Την είχαν πλησιάσει κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, την είχαν ρωτήσει αν θέλει κάτι, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί την όποια βοήθεια. Ο αδελφός που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος της, της πήγαινε τρόφιμα που και που. Μάλιστα την τελευταία φορά που την επισκέφτηκε εκείνη δεν του άνοιξε, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα τρόφιμα έξω από την πόρτα» δήλωσε.

Η αυτοκτονία της μητέρας της
Η Βασιλική είχε χάσει τη μητέρα της όταν εκείνη αυτοκτόνησε το 1981: «H μητέρα της αυτοκτόνησε το 1981 είχε λουστεί με εύφλεκτο υλικό, οινόπνευμα και βρέθηκε καμένη μέσα στην μπανιέρα. Τώρα τι κουβαλούσε το κορίτσι αυτό από την ιστορία της μητέρας του μόνο εκείνο ξέρει. Ο πατέρας της είχε παντρευτεί ξανά».

Ερευνα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications