Ο μυστηριώδης θάνατος και η ανάσταση της Marjorie McCall  Έζησε μια φορά, πέθανε δύο φορές

Στις αρχές του 18ου αιώνα, στο χωριό Church Place, κοντά στην πόλη Lergan της Ιρλανδίας, ζούσε μια συνηθισμένη γυναίκα που ονομαζόταν Marjorie. Ήταν σεμνή, όπως ο σύζυγός της Τζον ΜακΚαλ, τοπικός γιατρός. Εκείνη την εποχή, ακόμη και οι πλούσιοι Ιρλανδοί περνούσαν δύσκολα. Πολλές περιοχές της χώρας καταστράφηκαν από την πείνα και τις αρρώστιες και ο υπόλοιπος πληθυσμός ζούσε σε διαρκή φόβο και στην στέρηση.

Όταν η Marjorie αρρώστησε μια μέρα και άρχισε να έχει πυρετό, οι ντόπιοι την διέταξαν να μετακομίσει από τον οικισμό σε μια «καραντίνα», δηλαδή μια μικρή απομακρυσμένη καλύβα. Εκεί, συνέχισε να πονάει και να μαραζώνει, παρά τις προσπάθειες του συζύγου της να τη γιατρέψει.

Πέθανε το 1705 και θάφτηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην τοπική αυλή της εκκλησίας Shankill της Ιρλανδίας,η Marjorie και ο σύζυγός της δεν ήταν πλούσιοι, η Marjorie είχε ένα χρυσό δαχτυλίδι - τα υπολείμματα της προίκας της. Το φορούσε πάντα στο δάχτυλό της και πολλοί από τους χωρικούς το ήξεραν.

Μετά το θάνατό της, ο σύζυγός της προσπάθησε να αφαιρέσει το δαχτυλίδι από το χέρι της για να το πουλήσει , αλλά το δάχτυλο ήταν πρησμένο και δεν βγήκε φυσικά δεν τόλμησε να κόψει το δάχτυλο της αγαπημένης του γυναίκας. Έτσι θάφτηκε με ένα δαχτυλίδι στο δάχτυλό της.

Μετά την κηδεία, άρχισαν να διαδίδονται φήμες στην περιοχή για έναν φρέσκο ​​τάφο με το σώμα μιας γυναίκας, στο χέρι της οποίας υπάρχει ένα ακριβό χρυσό δαχτυλίδι. Σύντομα έφτασαν στους λεγόμενους «ταφικούς ληστές», οι οποίοι όχι μόνο έψαχναν τα πτώματα για ακριβά κοσμήματα, αλλά πούλησαν τα πτώματα σε γιατρούς για νεκροψία.

Ένα βράδυ, μια ομάδα τέτοιων ληστών πήρε το δρόμο για το νεκροταφείο και έσκαψε τον τάφο της Marjorie. Είδαν αμέσως το δαχτυλίδι της, που έλαμπε στο φως του φεγγαριού. Προσπάθησαν να το βγάλουν από το πτώμα, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του πρησμένου δακτύλου και στη συνέχεια ένας από τους ληστές άρχισε να κόβει το δάχτυλο με ένα μαχαίρι.

Μόλις το μαχαίρι έπεσε στη σάρκα, έτρεξε φρέσκο ​​κόκκινο αίμα, και η Marjorie ξεφύσηξε, άνοιξε τα μάτια της μέσα στο φέρετρο. Ήταν σε μια περίεργη κατάσταση, σαν μισοκοιμισμένη, με αργή κίνηση έφερε το δάχτυλό της με το δαχτυλίδι στο πρόσωπό της και άρχισε να τον κοιτάζει επίμονα. Και ξαφνικά ούρλιαξε.

Οι τυμβωρύχοι έφυγαν από το νεκροταφείο σοκαρισμένοι (σύμφωνα με την εκτεταμένη εκδοχή αυτής της ιστορίας, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα σπίτια τους και πέθαναν από καρδιακή προσβολή στο δρόμο), ενώ η Marjorie σκαρφάλωσε και βγήκε από τον τάφο και περπατούσε αργά προς το σπίτι της.

Όταν περπάτησε μέσα στο χωριό, οι κάτοικοι πήδηξαν στο δρόμο σοκαρισμένοι. Τα ρούχα της και τα μαλλιά της ηταν γεμάτα με χώμα. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι ήταν φάντασμα ή ζωντανή νεκρή και σχεδόν όλοι έτρεξαν πίσω στα σπίτια, κλειδώνοντας τις πόρτες . Έμειναν μόνο οι πιο γενναίοι, που ακολούθησαν τη Marjorie για να δουν που πάει.

Η Marjorie έφτασε στο σπίτι του συζύγου της, ο οποίος ήταν μέσα για δείπνο με τα παιδιά και κάποιους συγγενείς. Χτύπησε την πόρτα και ο σύζυγός της Τζον φέρεται να είπε στα παιδιά: «Αν ζούσε η μητέρα σας, θα χτυπούσε την πόρτα τώρα».

Τότε ο Τζον σηκώθηκε και άνοιξε την πόρτα, βλέποντας τη Marjorie. Στεκόταν με ένα βρώμικο λευκό φόρεμα και αίμα έτρεχε ακόμα από το δάχτυλό της. Καθώς χαμογελούσε, ο σύζυγός της έπεσε νεκρός στο έδαφος, πεθαίνοντας από καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, η Marjorie έθαψε τον σύζυγό της και σύντομα ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε πολλά άλλα παιδιά πριν γεράσει και πεθάνει για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά οριστικά.

Και ναι, αυτό δεν είναι παραμύθι ή θρύλος, αλλά, όπως διαβεβαιώνουν οι ντόπιοι, μια εντελώς αληθινή ιστορία, στη μνήμη της οποίας μπορείτε ακόμα να βρείτε την ταφόπλακα της Marjorie McCall στο νεκροταφείο Shankill, στην οποία είναι γραμμένο "Έζησε μια φορά, πέθανε δύο φορές ."

Αυτή η ταφόπλακα είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και η ιστορία της αναστημένης Marjorie McCall έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ιρλανδία.

Για πολύ καιρό, οι σκεπτικιστές πίστευαν ότι όλη η ιστορία ήταν απλώς λαογραφία και η επιγραφή στον τάφο ήταν μεταγενέστερη ψεύτικη, αλλά στη συνέχεια ο τοπικός ιστορικός Jim Conway μελέτησε προσεκτικά τα αρχεία και δήλωσε ότι αυτή η υπόθεση είναι μαλλον πραγματική. Σε κάθε περίπτωση, στα τοπικά αρχεία, βρήκε αρχεία για το θάνατο έως και τριών γυναικών με το όνομα Marjorie McCall, των οποίων οι σύζυγοι ήταν άνδρες με το όνομα John McCall. Και παρόλο που κανένας από αυτούς δεν πέθανε ακριβώς το 1705, όπως δείχνει η ιστορία, και οι ημερομηνίες του θανάτου τους δίνονται σε άλλα χρόνια του 18ου αιώνα, ο Conway πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει συμβεί αμέλεια εδώ, καθώς πολλά αρχεία χάθηκαν ή συντάχθηκαν λανθασμένα...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications