«Μυστηριώδης» αύξηση των θανάτων σε όλη την Ευρώπη

Από τον Απρίλιο, το ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σημαντικά, με μέσο όρο 11%. Στην Ολλανδία, σύμφωνα με τη Volkskrant , μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της χώρας, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από ό,τι συνήθως. Αυτό σημαίνει ότι από την άνοιξη έχουν σημειωθεί περίπου 5.000 περισσότεροι θάνατοι .

Οι "επιστήμονες" είναι προβληματισμένοι για το γιατί συμβαίνει αυτό (δεν ξερουν ή κανουν ότι δεν ξέρουν?), οι ολλανδικές υπηρεσίες υγείας αρνούνται να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για την αιτία θανάτου, λέγοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εμπιστευτικότητας( τώρα που τους βολέυει ).

Η γνωστή Ολλανδή Eva Vlaardingerbroek ισχυρίστηκε ότι τα ζητήματα απορρήτου της υγείας ανεστάλησαν καθολικά όταν η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγξει την κατάσταση εμβολιασμού όλων πριν εισέλθουν σε εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο, η υπερβολική θνησιμότητα είναι ακόμη πιο σοβαρή αλλού, κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραστική στην Ισπανία. Τον Ιούλιο του 2022, η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ στη Γερμανία η κλιμάκωση των ποσοστών θνησιμότητας δεν ήταν τόσο δραματική, αλλά παραμένει ανησυχητική.

Πολλοί από αυτούς τους θανάτους είναι "ανεξήγητοι", γεγονός που αναγνωρίζει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία διέταξε μια λεπτομερή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σε έξι μήνες. Στη Βρετανία, έως και 1.000 περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Μόνο στη Γερμανία, 85.285 άνθρωποι πέθαναν τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με τον μέσο όρο Ιουλίου για τα έτη 2018 έως 2021, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis). Σε μια εβδομάδα τον Ιούλιο, οι θάνατοι αυξήθηκαν περισσότερο από 24%. Ωστόσο, οι επιστήμονες και οι στατιστικολόγοι στη Γερμανία δεν είναι επίσης σε θέση να αποδώσουν έναν λόγο για την ταχεία αύξηση των θανάτων, καθώς τα δεδομένα πίσω από αυτούς δεν είναι δημόσια διαθέσιμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications