Ένα εργοστάσιο που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates εκτρέφει 30 εκατομμύρια διαγονιδιακά κουνούπια

Όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Bill Gates σε ένα σημείωμα, μέσα σε ένα διώροφο κτίριο από τούβλα στο Medellín της Κολομβίας, επιστήμονες εργάζονται σε εργαστήρια που εκτρέφουν 30 εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια την εβδομάδα, τα οποία απελευθερώνονται στη φύση 11 χωρών.

Οι χώρες που επηρεάζονται είναι:
Λατινική Αμερική: Κολομβία Βραζιλία και Μεξικό.
Ασία: Ινδονησία, Σρι Λάνκα και Βιετνάμ.
Ωκεανία: Αυστραλία, Φίτζι, Κιριμπάτι και Βανουάτου.
Γαλλία: Νέα Καληδονία.

Και τι λενε για αυτο? για το κάλο σας τα κάνουμε όλα: Ο Γκέιτς εξηγεί ότι οι επιστήμονες καλύπτουν «όλες τις ανάγκες των εντόμων», διατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία και ταΐζοντάς τους γενναιόδωρα ιχθυάλευρα, ζάχαρη και, φυσικά, αίμα.

Εξηγεί ότι οι επιστήμονες «απελευθερώνουν [κουνούπια] σε όλη τη χώρα ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν με άγρια ​​κουνούπια που μπορούν να μεταδώσουν τον δάγγειο πυρετό και άλλους ιούς που απειλούν να αρρωστήσουν και να σκοτώσουν τον πληθυσμό της Κολομβίας».

Στη συνέχεια χρησιμοποιεί την ειρωνεία για να πει: «Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν την αρχή μιας πλοκής ταινιών τρόμου ενός συγγραφέα του Χόλιγουντ. Αλλά δεν είναι. Αυτό το εργοστάσιο είναι πραγματικό. Και τα κουνούπια που απελευθερώνονται δεν τρομάζουν τον ντόπιο πληθυσμό. Στην πραγματικότητα, βοηθούν να σωθούν και να βελτιωθούν εκατομμύρια ζωές».

Αυτά τα κουνούπια θα απελευθερωθούν για να ζευγαρώσουν με τον πληθυσμό των άγριων κουνουπιών, διαδίδοντας βακτήρια Wolbachia που εμποδίζουν τη μετάδοση του δάγγειου πυρετού και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια στον άνθρωπο.

Το εργοστάσιο απελευθερώνει επίσης ενήλικα κουνούπια κατά χιλιάδες από το πίσω μέρος των μοτοσυκλετών που ταξιδεύουν στην πόλη. Η ομάδα World Mosquito πειραματίζεται επίσης με απελευθέρωση drone. Οι απελευθερώσεις επιτρέπουν στα κουνούπια Wolbachia να αρχίσουν αμέσως να ζευγαρώνουν με τον πληθυσμό των άγριων κουνουπιών και να διαδίδουν βακτήρια που υποτίθεται ότι μπλοκάρουν τον ιό.

Παράλληλα, ο Γκέιτς επαινεί το Παγκόσμιο Πρόγραμμα για τα Κουνούπια (WMP), το οποίο, αν και φαίνεται τρελό, υπάρχει. Είναι ένας όμιλος μη κερδοσκοπικών εταιρειών που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Monash που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, εργάζεται για την προστασία της παγκόσμιας κοινότητας από ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα, ο κίτρινος πυρετός.

Το ίδρυμα Bill Gates βρίσκεται επίσης πίσω από τη χρηματοδότηση της Oxitec, μιας βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που υποτίθεται ότι βασίζεται στην καταπολέμηση ασθενειών που μεταδίδονται από έντομα μέσω των διαγονιδιακών κουνουπιών Aedes aegypti.

Τα αρσενικά, που δεν δαγκώνουν, απελευθερώνονται στη φύση και ζευγαρώνουν με τα θηλυκά, τα οποία δαγκώνουν. Όταν ζευγαρώνουν μαζί τους, θα μεταδώσουν ένα θανατηφόρο «αυτοπεριοριζόμενο» γονίδιο που θα εγγυάται ότι οι απόγονοί τους πεθαίνουν πριν φτάσουν στην ωριμότητα, σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας βιοτεχνολογίας που έχει ήδη κυκλοφορήσει δείγματα στη Φλόριντα και τη Βραζιλία, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Children's Health Defense, τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια της Oxitec θα απελευθερωθούν στις πιο πυκνοκατοικημένες και γεωργικά σημαντικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η ΜΚΟ ισχυρίζεται ότι η έγκριση της περιβαλλοντικής υπηρεσίας των ΗΠΑ ήρθε παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες που εγείρονται από επιστήμονες, εμπειρογνώμονες δημόσιας υγείας και περιβαλλοντικές ομάδες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τις πειραματικές εκλύσεις, το περιβάλλον και τα απειλούμενα είδη.

«Δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα δεδομένα που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της Oxitec ότι τα διαγονιδιακά κουνούπια θα μειώσουν τη συχνότητα των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια», ανέφεραν σε σημείωμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications