Έκλεψαν 240 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για γεύματα για παιδιά που δεν υπήρχαν

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε 47 άτομα που κατηγορούνται ότι άρπαξαν χρήματα από προγράμματα πείνας κατά τη διάρκεια της ψευδό-πανδημίας και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα εκατομμύρια για να αγοράσουν είδη πολυτελείας.

Στην υπόθεση που κατατέθηκε στη Μινεσότα, η ομάδα φέρεται να έκλεψε 240 εκατομμύρια δολάρια χρεώνοντας την κυβέρνηση για παιδικά γεύματα που δεν υπήρχαν.

Πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερη απάτη που έχει αποκαλυφθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μέχρι σήμερα. Το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Φροντίδας Παιδιών και Ενηλίκων και το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Υπηρεσιών Τροφίμων χρησιμοποιούνται για τη διατροφή ενηλίκων και παιδιών μετά το σχολείο και δαπανούν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι κατηγορούμενοι ξόδεψαν τα χρήματα σε ακίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κέντα και στην Τουρκία, καθώς και σε αυτοκίνητα και είδη πολυτελείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπεύει να κατασχέσει τις αγορές, οι οποίες περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 αυτοκίνητα, 40 ακίνητα, όπλα, κρυπτονομίσματα και μια τσάντα Louis Vuitton. Η Aimee Bock, 41 ετών, κατηγορείται ότι υπέβαλε εν γνώσει της δόλιες αιτήσεις για τους εργολάβους της και συσσώρευσε απάτες.

Η Aimee Bock, εκτελεστική διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Feeding Our Future, αναφέρεται στο κατηγορητήριο ως η ηγέτιδα του συστήματος απάτης.

Ο Andrew Luger, εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Μινεσότα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Αυτό είναι ένα σχέδιο που ξεκινά με την Aimee Bock και το Feeding Our Future».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, κατηγορείται ότι έκλεψε 600.000 δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιώντας μια εταιρεία κοχυλιών που διευθύνει ο φίλος της.

Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε 310.000 δολάρια στην HOM Furniture και ξόδεψε περισσότερα από 15.000 δολάρια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, εκτός από τη μεταφορά 70.000 δολαρίων στον πρώην σύζυγό της.Κατηγορήθηκε για απάτη και δωροδοκία σε σχέση με ομοσπονδιακά προγράμματα, αλλά αρνείται τις κατηγορίες εναντίον της.

Η οργάνωση Feeding Our Future έφτασε στο σημείο να καταθέσει τη δική της μήνυση κατηγορώντας κρατικούς αξιωματούχους ότι έκαναν διακρίσεις κατά της πελατείας του ομίλου της στην Ανατολική Αφρική όταν ο κυβερνήτης Tim Walz εξέφρασε ανησυχίες. Το 2020, οι αξιωματούχοι της Μινεσότα ανησυχούσαν για την ταχύτητα με την οποία η Feeding Our Future δημιουργούσε νέα κέντρα διανομής.

Τα κατηγορητήρια υποστηρίζουν ότι η Μποκ «εκμεταλλεύτηκε» την πανδημία για να «εμπλουτίσει» τη δική της εταιρεία και συνελήφθη μόνο όταν το FBI υπέβαλε εντάλματα έρευνας για την υπόθεση τον Ιανουάριο.

Το Feeding Our Future παρείχε στο Υπουργείο Παιδείας της Μινεσότα αναφορές σχετικά με τον αριθμό των γευμάτων που σερβίρονται από τους εργολάβους του. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι οι συνωμότες ήταν «τολμηροί» στις αξιώσεις τους προς την κυβέρνηση. Η αυτοκράτειρα Malcolm Watson Jr, ο φίλος του Bock, κατηγορείται ότι ξόδεψε χιλιάδες δολάρια από τα παράνομα κέρδη του σε πολυτελή αυτοκίνητα και επώνυμα αντικείμενα.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Guhaad Hasi Said, είπε ότι τάιζε 5.000 παιδιά την ημέρα σε ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο στη Μινεσότα. Ο Said λέγεται ότι έλαβε 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Said παρείχε "μόνο ένα μέρος" των γευμάτων.Σε μια συνέντευξη νωρίτερα φέτος, είπε ότι δεν είχε πει ποτέ ότι είχε σερβίρει 5.000 γεύματα την ημέρα στον οργανισμό Advance Youth Athletic Development.

Άλλοι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς κατηγορούνται ότι διοχέτευσαν τα κεφάλαια που έκλεψαν σε εικονικές εταιρείες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα σχολεία και τα δωρεάν γεύματα έκλεισαν, οι επιστροφές ανήλθαν συνολικά σε εκατομμύρια το μήνα.

Το Feeding Our Future έλαβε 3,4 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή επισιτιστική βοήθεια το 2019, 43 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 198 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications