Η FSB ανακοίνωσε τον δολοφόνο της Ντάρια Ντούγκινα – «Ουκρανή που διέφυγε στην Εσθονία»

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) εξιχνίασε τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάρια Ντούγκινα, κόρης στενού συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφερε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση
«Διαπιστώθηκε ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Ο δράστης είναι πολίτης της Ουκρανίας και ονομάζεται Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979».

Η FSB διευκρίνισε ότι η Vovk, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στο οίκημα όπου ζούσε η Ντούγκινα, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για αυτήν.

Για να παρακολουθήσει το θύμα, η δράστις του εγκλήματος χρησιμοποίησε ένα Mini Cooper.
Την ημέρα της δολοφονίας, η Vovk και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η Ντούγκινα ήταν παρούσα ως τιμώμενη καλεσμένη, και το βράδυ έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη σε ένα Toyota Land Cruiser Prado, που οδηγούσε η δημοσιογράφος.

Μετά από αυτό, η Vovk, μαζί με το κορίτσι, έφυγαν μέσω της περιοχής του Pskov για την Εσθονία.
Τα υλικά της έρευνας μεταφέρθηκαν στην Ανακριτική Επιτροπή.
Το βίντεο με τον φιλόσοφο και στενό σύμβουλο του Πούτιν Αλεξάντρ Ντούγκιν να είναι σε κατάσταση σοκ μπροστά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο όπου κάηκε η κόρη του Ντάρια Ντούγκινα, έπειτα από έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
Όπως ανακοινώθηκε από τους Ρώσους ερευνητές, εντός του οχήματος υπήρχε βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications