Μπιμπίλας: «Ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο για τον Λιγνάδη»

Σε καταγγελία προχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αναφέρει ότι έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα από ηθοποιούς πως έχουν μείνει άνεργοι, συνιστώντας τους να μην ξεκινούν πρόβες αν δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις τους.

Παράλληλα, κάνει λόγο για παράσταση όπου οι ηθοποιοί απειλούνται να μην πληρωθούν επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τα κάνει αυτά η δημοκρατία δεν το ξέρουν? .

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!! Μην αρχίσετε πρόβες αν δεν σας προσλάβουν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications