Όταν ένα UFO επισκέφτηκε παιδιά σχολείου στο Broad Haven της Ουαλίας

Το αντικείμενο είχε έναν κεντρικό θόλο στην κορυφή. Μερικά από τα παιδιά ανέφεραν ότι είδαν ψηλά, αδύνατα πλάσματα.

Η 4η Φεβρουαρίου 1977 θα έπρεπε να ήταν μια κανονική χειμερινή μέρα για τους μαθητές ενός σχολείου στο Broad Haven, μια πόλη στο Pembrokeshire της Ουαλίας. Ωστόσο, αυτό που βίωσαν εκείνη την ημέρα άλλαξε την αντίληψη τους για πάντα .

Ήταν η μέρα που 14 παιδιά, μόλις 10 ετών, είχαν τη στενή συνάντηση με ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο - σε μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας από αυτούς τους τύπους είναι ο Dave Davies, ο οποίος έχει περάσει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αναζητώντας απαντήσεις.

Μιλώντας πρόσφατα στο Uncanny podcast του BBC Radio 4, ο Dave περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη ως παιδί. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαθητές έμπαιναν από το διάλειμμα λέγοντας ότι είχαν δει ένα παράξενο αντικείμενο να πετά γύρω από την περίμετρο του σχολείου».

Τα παιδιά δείχνουν το μέρος όπου εμφανίστηκε το αντικείμενο.
«Ο δάσκαλος νόμιζε ότι του έκαναν μια φάρσα εκείνη την ώρα και δεν βγήκε έξω και του ρίξει μια ματιά. Στο τέλος χτύπησε το τελευταίο κουδούνι και σκέφτηκα να ερευνήσω τον εαυτό μου, οπότε ανέβηκα στην πάνω περίμετρο του σχολείου και το αντικείμενο εμφανίστηκε πίσω από μερικά δέντρα. Ήταν περίπου περίπου όσο ένα λεωφορείο - και φωσφόριζε γύρω του».

Ο Dave περιέγραψε το αντικείμενο ότι είχε έναν κεντρικό θόλο στην κορυφή με ένα παλλόμενο κόκκινο φως στην οροφή. Άλλα παιδιά ανέφεραν ότι είδαν ψηλά, αδύνατα εξωγήινα πλάσματα.

«Ένιωσα αυτή την ανεξέλεγκτη παρόρμηση να τρέξω μακριά από αυτό που έβλεπα. Κοίταξα πίσω καθώς έτρεχε να τον δω να χάνεται πίσω από τα δέντρα», είπε. «Αλλά δεν υπήρχε καθόλου φόβος, ήταν καθαρή έκπληξη. Ήταν κάτι που πάντα το θεωρούσα επιστημονική φαντασία, αλλά ξαφνικά έγινε πραγματικότητα».

Μετά την περίεργη μέρα τους, ο David και όλα τα άλλα παιδιά επέστρεψαν σπίτι στους γονείς τους και τους είπαν τι είχαν δει. Την επόμενη Δευτέρα η είδηση ​​διαδόθηκε και τα μέσα ενημέρωσης πήραν την ιστορία. «Λοιπόν, φυσικά, μόλις φτάσαμε στο σχολείο, ο διευθυντής μας πλησίασε, απομόνωσε τους μαθητές που είχαν δει το αντικείμενο και μας έβαλε να ζωγραφίσουμε αυτό που είδαμε και επίσης μια γραπτή αφήγηση».

«Ήταν πολύ δύσπιστος, αλλά οι αναφορές ήταν τόσο παρόμοιες που έπρεπε να παραδεχθεί πως στην πραγματικότητα κάτι είδαμε». Ο David είπε ότι δεν άργησε να εμφανιστούν παιδιά σε εφημερίδες και τηλεοπτικές οθόνες σε όλο τον κόσμο.

Σχέδιο του David Davies από το 1977:

«Επηρέασε το γυμνάσιο μου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ήμουν το παιδί που είχε δει το διαστημόπλοιο, οπότε με έκανε στόχο οι νταήδες. Δεχόμουν συστηματικά bullying για περίπου πέντε χρόνια, αλλά δεν θα έλεγα ότι έλεγα ψέματα όταν έλεγα την αλήθεια», θυμάται. Και μέχρι σήμερα, η ιστορία του δεν έχει αλλάξει: εξακολουθεί να είναι σίγουρος για αυτό που είδε εκείνη την ημέρα.

«Θα ήθελα πολύ να μας επισκεφτούν άνθρωποι από άλλους πλανήτες. Ένα από τα πράγματα για τα οποία ήμουν πάντα περήφανος είναι ότι δεν έχω κανενός είδους προκαταλήψεις γιατί αποδέχτηκα, όταν ήμουν 10 χρονών, ότι είναι κάπως δύσκολο να είσαι κακός με κάποιον… όταν έχουμε εξωγήινες επισκέψεις . Αν μπορείς να δεχτείς εξωγήινους, μπορείς να δεχτείς τα πάντα».

Ο Emlyn Williams από το Swansea UFO Network - το οποίο διευθύνει με τους συναδέλφους του Mike Maunder και Steve Drewson - σχολίασε ότι είχαν δοθεί αρκετές εναλλακτικές προτάσεις για αυτό που είδαν τα αγόρια το 1977. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι πολλοί από αυτούς δεν συμφωνούσαν.

Υπήρχε μια μικρή διαφορά σε αυτό που ζωγράφισαν τα παιδιά, αλλά όλα περιέγραψαν ένα σκάφος με τρούλο από πάνω. Μερικά παιδιά είδαν ακόμη και κάποιον να περπατά κρατώντας κάποιο είδος gadget. Είχε μεγάλη επίδραση σε μερικούς από αυτούς», είπε ο Williams στο Wales Online .

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, φυσικά, διέψευσε την εξωγήινη δραστηριότητα, δίνοντας ως πιθανή εξήγηση κάποιο εκπαιδευτικό ελιγμό από την κοντινή βάση της RAF Brawdy που είχαν δει οι μαθητές. Ωστόσο, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αργότερα έδειξαν ότι ο ίδιος ο στρατός διέταξε μια μυστική επιχείρηση -που διεξήχθη από στρατιωτικούς αστυνομικούς- για τη διερεύνηση του περίεργου περιστατικού. Γιατί να ερευνήσουν έναν ελιγμό που πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους ή τους συμμάχους τους;

Τίποτα οριστικό δεν αναφέρθηκε ποτέ στο κοινό σχετικά με αυτές τις θεάσεις και, μέχρι σήμερα, το UFO του Broad Haven παραμένει ένα μυστήριο…όπως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως η Σχολή Ariel (Νότια Αφρική, 1994) και η Σχολή Richmond στο Napier. Νέα Ζηλανδία, 1970).

Τελειώνοντας αυτό το άρθρο, να σημειωθεί ότι εκείνες τις μέρες υπήρξαν και άλλα περίεργα γεγονότα. Για παράδειγμα, δύο μήνες μετά από αυτό που συνέβη στο σχολείο, η Rosa Granville, ιδιοκτήτρια του Haven Fort Hotel, ήταν στο κρεβάτι στις 2:30 π.μ. όταν την ξύπνησαν περίεργοι θόρυβοι και φώτα. Διηγήθηκε ότι είδε ένα «ανάποδο πιατάκι» δίπλα στο ξενοδοχείο και δύο «απρόσωπα ανθρωποειδή» πλάσματα με μυτερά κεφάλια.

«Ήταν τόσο ζεστό που το πρόσωπό μου το ένιωθα καμένο. Φως και φλόγες όλων των χρωμάτων βγήκαν από αυτό», είπε στο BBC Wales. «Τότε βγήκαν τα πλάσματα από αυτές τις φλόγες».

Η Rosa Granville έστειλε μια επιστολή σε βουλευτή στην οποία είπε ότι το περιστατικό την άφησε «ταραγμένη» . «Θα ήθελα πολύ να ακούσω μια εξήγηση, θα με βοηθούσε πολύ για να απαλύνω την αίσθηση σοκ που ένιωθα από τη συνάντησή μου», έγραψε.

Στο Ripperston Farm, λίγα μίλια μακριά, ο Billy Coombs και η σύζυγός του Pauline ανέφεραν μια σειρά από περίεργα γεγονότα που τρόμαξαν τα βοοειδή τους. Η Pauline διηγήθηκε ότι πήγαινε τα παιδιά της στο σχολείο μια μέρα, όταν το αυτοκίνητό της ακολουθήθηκε από κάτι που έμοιαζε με «μια μπάλα ράγκμπι που φλεγόταν».

Έπειτα, ένα βράδυ, οι Coombses κάλεσαν το 999 όταν ενα ον που φορούσε «διαστημική στολή» εμφανίστηκε στο παράθυρο του σαλονιού τους. Ο αστυνομικός που εστάλη για να ερευνήσει την αγροικία σημείωσε αργότερα ότι στα 26 χρόνια υπηρεσίας «αυτή ήταν η πιο τρομοκρατημένη οικογένεια που είχε δει ποτέ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications