Γκάγκα: «Όλοι θα κάνουμε 4η ή 5η δόση του εμβολίου το φθινόπωρο»! – Θα επιστρέψουν τα μέτρα εξαναγκασμού των πολιτών

Η Μίνα Γκάγκα μιλώντας σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας δήλωσε ότι το φθινόπωρο «όλοι θα κάνουν 4η ή και 5η δόση (θα κάνουν και αυτοί που έκαναν ήδη την 4η δόση) » του εμβολίου για τον Covid-19.

«Έχουμε πει αρκετό καιρό, ότι το πιθανότερο είναι, ότι θα χρειάζεται το Φθινόπωρο να κάνουμε ένα αναμνηστικό, όπως κάνουμε για τη γρίπη. Οπότε νομίζω ότι αυτή είναι η λογική στην οποία πάμε», είπε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός.

Αυτό σημαίνει πως θα επιστρέψουν κι όλα τα αυταρχικά μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με βάση τα οποία προσπαθούσε να αναγκάσει άπαντες να εμβολιαστούν.

Δηλαδή, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή όποιος δεν έχει κάνει την 4η ή την 5η δόση του θα θεωρείται ανεμβολίαστος και συνεπώς θα πρέπει να πληρώνει παντού rapid test.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος είπε ότι τον περασμένο μήνα έκανε την τέταρτη δόση και αν αυτή είναι που θα κάνουν και οι υπόλοιποι ή θα χρειαστεί να κάνει και εκείνος ξανά, είπε ή Μίνα Γκάγκα ότι, «νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι, όπως κάνουμε στη γρίπη».

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε πως, έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Όσο για το ποιος θα κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει».Για το μεγάλο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι παραμένουν σε αναστολή μέχρι το τέλος του 2022, είπε πως «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει όπως έχει».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται από αύριο, με τη Μίνα Γκάγκα να δηλώνει πως, «είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα», ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα.

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα», σημείωσε απαντώντας σε σχόλιο για το αν είναι νωρίς για την άρση των μέτρων. «Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η μάσκα.

Τέλος, αναφορικά με τον προσωπικό γιατρό είπε ως «φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς», διευκρινίζοντας ότι, στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι γιατροί κι όχι μόνο οι γενικοί.

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Μεγαλοκοπελια,δεν βλεπω εσυ και το αλλο φασιστοσκυλο να υπαρχετε μεχρι τον Σεπτεμβρη.Οσο για τις δοσεις που "ψωνισατε"μιζαδορικα,μετα τη Νοβαρτις ερχεται η σειρα σας.Το παλουκι θα ειναι μεγαλο.Θα πληρωσετε και για τους θανατους λογω ΕΣΥ,και για τις ξαφνικιτιδες,για τη βενζινη,το ρευμα,οχτω θα σας κουβαλανε,οχι τεσσερις.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications