Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος παίζει με την Ιστορία μας.. Θα βρει απέναντί του τη φωτιά και το ατσάλι

«Όποιος παίζει με την Ιστορία των Ελλήνων, θα μας βρει απέναντί του. Θα βρει απέναντί του τη φωτιά και το ατσάλι των Όπλων μας και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αποκοτιάς του», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, στον χαιρετισμό στο Ετήσιο Μνημόσυνο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών , που έγινε στο Μνημείο των Πεσόντων στο Καβούρι.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε: «Ενώπιον του Ιερού Μνημείου που έχει αναγερθεί προς τιμήν όσων εξ’ αυτών των μεγάλων ανδρών, των μεγάλων Ελλήνων, που προέβησαν στην υπέρτατη θυσία για τη δόξα της Πατρίδας και του Έθνους, τους διαβεβαιώνουμε ότι εφόσον απαιτηθεί θα φανούμε αντάξιοί τους.

Ως συνεχιστές του Τσιγάντε, του Καλλίνσκη και των συμπολεμιστών τους, τους διαβεβαιώνουμε ότι όποιος παίζει με την Ιστορία των Ελλήνων, θα μας βρει απέναντί του. Θα βρει απέναντί του τη φωτιά και το ατσάλι των Όπλων μας και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αποκοτιάς του. Το ενθουσιώδες Πνεύμα του Ιερού Λόχου και των Δυνάμεων Καταδρομών εμπνέει και θα μας εμπνέει πάντα, ως Πνεύμα Τόλμης, Νίκης και Δόξας, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής ηθικού και πείσματος για όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να υπερασπιστούμε επάξια τα ιερά, τα όσια και τα δίκαια της γλυκύτατης και πολυαγαπημένης μας Πατρίδας και βεβαίως την Τιμή των Ελληνικών Όπλων.

Όπως έκαναν τόσες και τόσες γενιές πριν από εμάς. Όπως έκαναν οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας κι οι προπαππούδες μας. Η φύτρα που βγάζει αυτούς τους Έλληνες δεν χάθηκε, ούτε θα χαθεί ποτέ. Είμαστε εδώ χιλιάδες χρόνια, σ’ αυτά τα βουνά και σ’ αυτούς τους βράχους. Και σκοπεύουμε να μείνουμε για χιλιάδες χρόνια ακόμα. Διότι, στ’ αλήθεια, όπως μας το παρέδωσαν ο Όμηρος και ο Σωκράτης: «Ουδέν γλύκιον Πατρίδος»».

Χρήστος Καπούτσης
athina984.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications