ΜΚΟ έστειλε μια «ανοιχτή επιστολή» σε εταιρείες που επενδύουν και διαφημίζονται στο Twitter, ζητώντας τους να επανεξετάσουν την απομάκρυνση των χρημάτων τους από την εταιρεία όταν τεθεί υπό τον έλεγχο του Έλον Μασκ.

Η επιστολή υπογράφεται από γνώστες εγκληματικές οργανώσεις όπως το Open Society Foundation, Accountable Tech, Media Matters και Ultraviolet. Η πρώτη είναι του Τζορτζ Σόρος .

Ο Μασκ, απαντώντας στην επιστολή, έγραψε στο Twitter: «Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους οργανισμούς που θέλουν να ελέγξουν την πρόσβασή στις πληροφορίες; Ας ερευνήσουμε…». Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρεις τους δεσμούς του με τα βασικά πρόσωπα της διεθνούς αριστεράς. Ενοχλημένος από την κριτική για αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε: «Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό».

Η Accountable Tech είναι μια ομάδα με έδρα την Ουάσιγκτον με επικεφαλής τον Jesse Lehrich, εκπρόσωπο εξωτερικής πολιτικής της Χίλαρι Κλίντον και ανιψιό του David Axelrod, ανώτερου συμβούλου του Μπαράκ Ομπάμα.

Το Media Matters ξεκίνησε τον Μάιο του 2004 από τον Ντέιβιντ Μπροκ, έναν πρώην συντηρητικό δημοσιογράφο που έγινε ακροαριστερός, ο οποίος υπήρξε ο κορυφαίος έρανος για τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζο Μπάιντεν στις δύο τελευταίες εκλογές.

Αυτή η οργάνωση ανταποκρίνεται επίσης σε πρόσωπα όπως η Susie Tompkins Buell, συνιδρυτής των εμπορικών σημάτων ρούχων Esprit και The North Face. Leo Hindery, επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων που ειδικεύεται στα μέσα ενημέρωσης. και ο κληρονόμος της περιουσίας της Hormel Foods, James Hormel, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Το UltraViolet είναι ο νεότερος οργανισμός από τους σημαντικότερους υπογράφοντες. Ιδρύθηκε το 2012, ανταποκρίνεται στο Ίδρυμα Novo του Warren Buffet και σε πολλά συνδικάτα, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας-Κονγκρέσο Βιομηχανικών Οργανώσεων (AFL-CIO) και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών.

Ένα άλλο υπογράφοντα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους (εκτός και ειναι κατα του λευκού γένους), το οποίο διευθύνεται από έναν πρώην σύμβουλο ανώτερων στελεχών του Εργατικού Κόμματος, τον Imran Ahmed. Η ομάδα επεκτάθηκε για να έχει ένα γραφείο στην Ουάσιγκτον, αλλά η δουλειά της είναι κυρίως βρετανική.

«Το Κέντρο είναι περισσότερο γνωστό για τη συνεργασία με τη Ρέιτσελ Ράιλι για την αφαίρεση της αμφιλεγόμενης δεξιάς σχολιάστριας Κέιτι Χόπκινς από το Twitter και του σχολιαστή Ντέιβιντ Άικ από το Facebook και το YouTube», σύμφωνα με το Influence Watch (μα αυτά που λένε πχ ο Ντέιβιντ Άικ δεν ειναι γελοίες θεωρίες συνωμοσίας όπως λένε στο πόπολο? μήπως επειδή τελικα δεν ειναι θεωρίες συνωμοσίας αλλα συνωμοσίες κατεβάζουν τα προφίλ? απλη λογικη! ).

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμμετέχουν επίσης σε μεγάλο βαθμό μέσω του οργανισμού Access Now. Ξεκίνησε κατά τις ιρανικές εκλογές του 2009 ως ομάδα ακτιβιστών για να οργανώσει και να διαμαρτυρηθεί για εκλογική νοθεία και αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ομάδα είναι πλέον παγκόσμια με γραφεία σε όλο τον κόσμο, απαντώντας σε μεγάλα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, πολλά από τα οποία είναι στην εξουσία. όπως στην Ισπανία, τη Σουηδία ή τη Γερμανία.

Ο μεγαλύτερος δωρητής του, σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή του, είναι ο οργανισμός ανάπτυξης της σουηδικής κυβέρνησης Sida, ακολουθούμενος από το Open Society Foundations του Soros για άλλη μια φορά. Απαντάει επίσης στις κυβερνήσεις της Δανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, καθώς και στην κυβέρνηση του Καναδά.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications