Ο Τζορτζ Σόρος, εμφανιζόμενος ως χρηματοδότης Ιουδαίο-κομμουνιστο-αριστερών, δήλωσε χθες ότι ο COVID-19 βοήθησε στη «νομιμοποίηση» των μεθόδων ελέγχου που επιτρέπονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Το σχόλιο του Σόρος έγινε κατά τη διάρκεια δηλώσεων στην ετήσια συγκέντρωση των εγκληματικών φύλων (μαζί με τα μιασματα τους) στο Νταβός . Ο Σόρος δήλωσε ότι «τα κατασταλτικά καθεστώτα βρίσκονται τώρα σε άνοδο και οι ανοιχτές κοινωνίες βρίσκονται υπό πολιορκία», σημειώνοντας τις χώρες που πιστεύει ότι αποτελούν «τη μεγαλύτερη απειλή για την ανοιχτή κοινωνία» σήμερα: την Κίνα και τη Ρωσία.

«Σκέφτηκα πολύ και σκληρά γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό. Βρήκα μέρος της απάντησης στην ταχεία ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα της τεχνητής νοημοσύνης», συνέχισε ο Σόρος.

«Θεωρητικά, η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερη: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή κακό. Αλλά στην πράξη το αποτέλεσμα είναι ασύμμετρο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα καλή στην παραγωγή μέσων ελέγχου που βοηθούν τα κατασταλτικά καθεστώτα και θέτουν σε κίνδυνο τις ανοιχτές κοινωνίες», συνέχισε, προσθέτοντας, «ο Covid-19 βοήθησε επίσης στη νομιμοποίηση των μέσων ελέγχου επειδή είναι πραγματικά χρήσιμα στην αντιμετώπιση του ιού».

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο τα έθνη που συνήθως θεωρούνται «κατασταλτικά», αλλά οι περισσότερες χώρες στον κόσμο είχαν «κλείσει» σε διάφορους βαθμούς κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID-19, με χώρες όπως η Γαλλία και ο Καναδάς, για παράδειγμα, και οι δύο υπό την ηγεσία του WEF Young. Global Leaders, εφαρμόζοντας διαβατήρια COVID για τον έλεγχο της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους και τον περιορισμό των διεθνών ταξιδιών.

Πράγματι, υπό τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ο Καναδάς συνεχίζει να επιβάλλει μερικούς από τους αυστηρότερους διεθνείς ταξιδιωτικούς ελέγχους στον κόσμο, ακόμη και ως επαγγελματίες υγείας των ΗΠΑ».

Ο συντάκτης του Catholic Family News, Matt Gaspers, χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» την παραδοχή του Σόρος ότι ο COVID-19 βοήθησε στη διευκόλυνση του μεγαλύτερου ελέγχου, αλλά πρόσθεσε ότι «είναι λάθος σχετικά με τα «μέσα ελέγχου» που είναι αποτελεσματικά για την «αντιμετώπιση του ιού», σημειώνοντας ότι «τα lockdown δεν δουλεύουν».'

Ο ίδιος ο Σόρος εκ μέρους της εκλεκτής φυλης τους Γιαχβέ έχει επίσης προωθήσει τον περιορισμό των ελευθεριών στο όνομα του COVID-19 και άλλων κοινωνικών αιτιών μέσω του δικτύου του Open Society Foundations. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία έλαβε περισσότερα από 37 εκατομμύρια δολάρια από τον Σόρος μόνο μεταξύ 2000 και 2014, δήλωσε ότι οι υποχρεωτικές ενέσεις για τον COVID «θα προωθήσουν τις πολιτικές ελευθερίες».

Τα «μέσα ελέγχου» που λέει ο Σόρος ότι ενεργοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και «νομιμοποιούνται» από τον COVID-19 διευκολύνουν αυτό που ο Harari αποκαλεί «ψηφιακές δικτατορίες».

«Πάντα ονειρευόντουσαν να εξαλείψουν εντελώς την ιδιωτική ζωή, να παρακολουθούν τους πάντες όλη την ώρα και να γνωρίζουν τι κάνεις, και όχι μόνο τι κάνεις, αλλά τι σκέφτεσαι και τι αισθάνεσαι… Δεν μπορούσαν ποτέ να το κάνουν γιατί ήταν τεχνικά αδύνατο, τώρα είναι δυνατό», εξήγησε ο Harari στη συντονιστή των New York Times, Liz Alderman, κατά τη διάρκεια του Athens Democracy Forum, σε ένα βίντεο που είναι πλέον viral.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications