Η  έξοδος από το σώμα: Πέντε στάδια από τα οποία περνούν οι ετοιμοθάνατοι

Πολλοί γιατροί έχουν αντιμετωπίσει το φαινόμενο όταν ένα άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση κλινικού θανάτου μιλά για παράξενα οράματα, ήχους ή ακόμα και μυρωδιές που είδε, άκουσε ή ένιωσε εκείνες τις στιγμές που ήδη θεωρούνταν πτώμα.

Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ότι όλα αυτά είναι απλώς «χαρακτηριστικά ενός εγκεφάλου που πεθαίνει». Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν γιατροί που πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι πιο μυστηριώδες εδώ. Ανάμεσά τους και η Δρ. Κάθριν Μάνιξ, η οποία ειδικεύεται στην παρηγορητική φροντίδα (φροντίδα για τους ανίατους ασθενείς και τους ετοιμοθάνατους).

"Στην ταπεινή μου εμπειρία, ο θάνατος μάλλον δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο θα περίμενες. Ο θάνατος, όπως και η γέννηση, είναι στην πραγματικότητα απλώς μια διαδικασία. Καθώς περνούν τα χρόνια, οι άνθρωποι απλώς κουράζονται όλο και περισσότερο, κοιμούνται περισσότερο και μένουν ξύπνιοι λιγότερο. " λέει .

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Thoughts on the End of Life, ένα βιβλίο που μιλά για το τι συμβαίνει στους ετοιμοθάνατους, επιδιώκοντας να σπάσει το ταμπού σχετικά με αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τη Mannix, με βάση την εμπειρία της, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μια εμπειρία θανάτου περνούν από πέντε βασικά «στάδια» θανάτου. Η Mannix πήρε προσωπικά συνεντεύξεις από εκατοντάδες ασθενείς που είχαν εμπειρίες θανάτου και ήταν επίσης παρούσα στον θάνατο σχεδόν 2.000 ανθρώπων.

Το πρώτο στάδιο είναι όταν ένα άτομο υφίσταται μια ξαφνική αλλαγή κατάστασης. Σε μια στιγμή εξαφανίζεται όλος ο πόνος του, εξαφανίζονται όλα του τα άγχη, οι φόβοι, όλος ο θόρυβος που τον ενοχλούσε. Και τώρα έχει μόνο γαλήνη και ηρεμία. Κάποιοι αναφέρουν ένα αίσθημα χαράς.

Το δεύτερο στάδιο είναι η λεγόμενη εξωσωματική εμπειρία, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να σηκώνονται και να βλέπουν το σώμα τους κάτω, ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι ή φορείο.

Το τρίτο στάδιο είναι ένα αίσθημα ευδαιμονίας και το βιώνει περίπου το 98-99% των ανθρώπων, αλλά για περίπου 2% των ασθενών, αυτό το στάδιο, αντίθετα, έφερε σοβαρή ενόχληση - άκουσαν τρομερούς ήχους, ένιωσαν άσχημα και είδαν τρομερά πλάσματα. (σημείωση :αυτοί είτε ειναι απο φυλές του κακού είτε πούλησαν το πνεύμα τους στο κακό με το να έχουν πάρει το μέρος τους , για αυτό ειναι σημαντικό για τους συμμορίτες να εξαπατούν και να παίρνουν με το μέρος τους κατώτερα πνεύματα για την συγκομιδή ψυχών, τότε θα δουν τι εστί βερίκοκο όλοι αυτοι που πατούν like σε εγκυρες πηγες συμμορίτων )

Στο στάδιο τέσσερα , οι ασθενείς συχνά περιγράφουν ότι βλέπουν "φως στο απόλυτο σκοτάδι" και αισθάνονται "ζεστό άνετο φως".

Και τέλος, το πέμπτο στάδιο , το οποίο φτάνει μόνο το 10% περίπου όσων έχουν βιώσει κλινικό θάνατο. Είναι μάλλον αυτοί που «πετάχτηκαν» πιο μακριά στο τούνελ μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτοί οι ασθενείς είδαν κάτι παρόμοιο με τον Παράδεισο - ηλιόλουστα λιβάδια με λουλούδια, άκουσαν όμορφη μουσική και ένιωσαν να λούζονται στην άνευ όρων Αγάπη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications