Αρχιεπίσκοπος Viganò:Αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο πραξικόπημα στην κοινωνία των πολιτών και την Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο βρέθηκε στο Canale Italia TV και μοιράστηκε τις παρατηρήσεις του για την κατάσταση στον κόσμο.Παρακάτω είναι μερικές από τις βασικές παρατηρήσεις του αρχιεπισκόπου.

Για την εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα παγκόσμιο πραξικόπημα που περιλαμβάνει τόσο την κοινωνία των πολιτών όσο και την Εκκλησία. Και οι δύο διεισδύουν και ελέγχονται από χαρακτήρες που χρησιμοποιούν τη δύναμή τους και την εξουσία που προέρχεται από αυτήν, όχι για τους σκοπούς των θεσμών που κυβερνούν, αλλά για να τους καταστρέψουν. Αυτή η κρίση εξουσίας πρέπει να καταδικαστεί, γιατί η δράση όσων έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα ηγεσίας τόσο των εθνών όσο και της Εκκλησίας είναι μια ανατρεπτική και εγκληματική πράξη».

Όταν ρωτήθηκε για τις προσπάθειες δημιουργίας μιας παγκόσμιας θρησκείας και εάν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία για την Εκκλησία, ο Viganò σημείωσε:

"Και τα δυο. Αφενός, το διεφθαρμένο τμήμα της Ιεραρχίας -που για συντομία θα ονομάσω βαθιά εκκλησία- επειδή είναι υποταγμένο στον Σατανά, μισεί την Εκκλησία ως το Μυστικό Σώμα του Χριστού και σκοπεύει να τη σκοτώσει, όπως συνέβη με την κεφαλή του η Εκκλησία. Γνωρίζουμε όμως ότι όπως ο Χριστός αναστήθηκε, έτσι και το Μυστικό Σώμα Του θα αναστηθεί μετά τα Πάθη Του. Ναι λοιπόν: αυτοί που υπηρετούν τον Διάβολο πραγματοποιούν μια δολοφονική επιχείρηση, όσο τρελή κι αν είναι καταδικασμένη σε αποτυχία'.

Ερωτηθείς για τις συνέπειες που έχει υποστεί από την αντιμετώπιση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Ήδη μετά τις αποκαλύψεις μου για τα σκάνδαλα του τότε Καρδινάλιου ΜακΚάρικ, έπρεπε να φροντίσω για την ασφάλειά μου. Μετα τις δηλώσεις μου για τη φάρσα της πανδημίας, που θυμάμαι ότι ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, μου έκαναν λεκτικές προσβολές και λιντσαρίσματα, κατηγορίες για αθέμιτη παρέμβαση ή ότι προωθούσα θεωρίες συνωμοσίας. Υπήρξαν επίσης εκείνοι που είπαν ότι δεν έγραψα τις δηλώσεις μου. υπονοήθηκε μάλιστα ότι έπασχα από ψύχωση και «παραλήρημα ερμηνείας», ή ακόμη ότι ειμαι κυριευμένος από τον διάβολο. Για να μην αναφέρουμε τις κατηγορίες μετά τη δήλωσή μου για τη ρωσο-ουκρανική κρίση πριν από λίγες ημέρες…»

«Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ τον Θεό και την Παναγία που απολαμβάνουν καλή υγεία και για την προστασία που μου έχουν προσφέρει μέχρι τώρα», κατέληξε ο Viganò.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications