Πλεύρης σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Έχετε «προσωπική άποψη» γι’ αυτό θα εξετάσουμε εάν θα απολυθείτε

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου επτά μήνες και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γυρίσουν στο ΕΣΥ μέχρι να τελειώσει η πανδημία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν! Το πρόβλημα δηλαδή ειναι ότι δεν ειναι υποτακτικοί των συμμορητών..

«Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σε αναστολή», είπε αρχικά ο Θ.Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Η θέση του υπουργείου είναι ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα μείνουν εκτός ΕΣΥ. Εγώ είχα πει ότι πρέπει να απολυθούν, η θέση μου είναι ότι για τουλάχιστον όσο είναι πανδημία δεν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι «άνθρωποι που αρνούνται την επιστήμη και αρνούνται να υπηρετήσουν τους κανόνες» και γι’ αυτό το λόγο είπε ότι μόλις τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν θα είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, δηλαδή εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

«Όταν τελειώσει η πανδημία τότε θα εξετάσουμε εάν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός ή εάν μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που έχουν μπει στο ΕΣΥ για να καλύψουν τα κενά και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος θέλει να παραμείνουν αυτοί στο ΕΣΥ και όχι να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι γιατί όπως είπε «από προσωπική τους άποψη και δική τους επιλογή βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι η πρόσβαση σε χώρους ενδεχομένως να γίνεται ακόμα και χωρίς πιστοποιητικό» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι «η μάσκα είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με τους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός».

Ερωτηθείς για το πότε θα υπάρξει νέα χαλάρωση των μέτρων ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «πάμε μετά το Πάσχα, προς τον Μάιο» αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους θα εξεταστεί εάν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ό,τι ακούσετε σε μέτρο έχει να κάνει με αναστολή» καθώς «ο κορωνοϊός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Για την τέταρτη δόση

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό και απάντησε πως «η πληροφόρηση είναι ότι εντός Απριλίου θα έχουν καταλήξει οι ευρωπαϊκές αρχές για το πώς θα γίνει η τέταρτη δόση και τότε θα υπάρξει μια κοινή πολιτική».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications