Η Παγώνη λέει πως για τα φακελάκια στους γιατρούς φταίνε οι… ασθενείς

Το θέμα «φακελάκι» στην Ελλάδα καλά κρατεί, με τα φαινόμενα να είναι καθημερινά και τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους να τρέμουν κάθε φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα υγείας, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ένα μεγάλο ποσοστό γιατρών, ανακοινώνει εξαρχής στους ασθενείς το ποσό που θέλει να λάβει «στο χέρι» για οποιοδήποτε χειρουργείο ή θεραπεία αναλάβει, ενώ συνήθως κανένας δεν τολμά να αρνηθεί να δώσει το λεγόμενο «φακελάκι», υπό τον φόβο ότι δεν θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή.

Για το θέμα κλήθηκε να απαντήσει και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, κατά την διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «The 2night Show». Στην ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου γιατί αυτό το φαινόμενο παρατηρείται στη χώρα μας, η Παγώνη έθιξε το θέμα της αμοιβής των γιατρών, σχολιάζοντας ότι οι γιατροί στο εξωτερικό αμείβονται πολύ καλύτερα απ’ότι στην Ελλάδα. Εδώ βέβαια μπορεί κανείς να σχολιάσει ότι το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά τέλος πάντων.

Επιπλέον, η κα. Παγώνη κάνει λόγο για «μειοψηφία» η οποία δεν μπορεί να καταστρέφει όλον τον κλάδο, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι μειοψηφία αποτελούν οι γιατροί οι οποίοι δεν ζητούν φακελάκι.

Σε επόμενη ερώτηση που δέχτηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφορικά με το γιατί ενώ είναι γνωστό ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι γιατροί, δεν έχει γίνει καμία κίνηση να τους αποτρέψουν, η Ματίνα Παγώνη πρότρεψε τους πολίτες να μη δίνουν «φακελάκι» στον γιατρό και να προβαίνουν σε καταγγελίες. «Διαφορετικά, έχουν και αυτοί την ίδια ευθύνη με τον γιατρό» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει γιατρός που να θέλει να του πεθάνει ασθενής. Αυτή η νοοτροπία που έχετε όλοι ότι αν δεν πληρώσω τον γιατρό δεν θα με κοιτάξει καλά δεν ισχύει» σχολίασε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications