Τσακρής: «Τα εμβόλια δημιούργησαν την Όμικρον» – Μας κοροϊδεύουν ασύστολα

Μετά από αρκετούς μήνες κατά τους οποίους υποστήριζαν οι «ειδικοί» και τα ΜΜΕ ότι οι μεταλλάξεις δημιουργούνται από τους ανεμβολίαστους ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής ομολογεί ότι η Όμικρον ήταν αποτέλεσμα του μαζικού εμβολιασμού. Ένα από τους λόγους για τους οποίους έχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι γιατί οι ανεμβολίαστοι δημιουργούσαν μεταλλάξεις και πρέπει να μην δώσουμε χώρο στον ιό, αυτό έλεγαν επί πολλούς μήνες οι «ειδικοί» ώστε να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, μάλιστα έλεγαν ότι η Όμικρον δημιουργήθηκε στην Αφρική γιατί εκεί δεν έχει πολλούς εμβολιασμένους.

Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς σύμφωνα με τον Α.Τσακρή «η εξέλιξη του ιού προς την Όμικρον ήταν εν μέρει αποτέλεσμα της εμβολιαστικής κάλυψης».

Συγκεκριμένα, ο Α.Τσακρής υποστήριξε ότι η Όμικρον είναι μια «καλή» μετάλλαξη, καθώς βοηθά στο να γίνει πιο ήπιος ο ιός.

«Η Δανία μια χώρα με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη έδωσε περισσότερο έδαφος σε ένα στέλεχος του ιού που εξελικτικά είχε το πλεονέκτημα να μολύνει πιο εύκολα πληθυσμό που είναι εμβολιασμένος και έτσι βλέπουμε σιγά σιγά να υποχωρεί», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

»Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η εξέλιξη του ιού προς την Όμικρον ήταν εν μέρει αποτέλεσμα της εμβολιαστικής κάλυψης που οδήγησε εξελικτικά τον ιό σε πιο ήπια μορφή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να βγει ένα υβριδικό εμβόλιο: «Τον Σεπτέμβριο τι θα κάνουμε, ερωτηματικό τι θα γίνει με αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου. Σημαντικό είναι να υπάρξει ένα υβριδικό εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον, αλλά και προηγούμενα σοβαρά στελέχη του ιού».

Τέλος, αναφορικά με το πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο ιός στο μέλλον είπε: «Νωρίς το φθινόπωρο θα ξεκινά το επιδημικό κύμα, θα κορυφώνεται τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο και θα έχουμε μια αποκλιμάκωση τον Μάρτιο, αλλά χωρίς τα πολύ μεγάλα κύματα που βλέπουμε τώρα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications