Ελληνίδα από Σανγκάη: «Το κράτος σε βάζει να κάνεις τεστ – Αν βγεις θετικός σε κλείνουν σε ειδικούς χώρους»

Μια Ελληνίδα που κατοικεί στη Σανγκάη περιγράφει τα όσα ζουν οι Κινέζοι πολίτες με τα στρατόπεδα καραντίνας και το σκληρό lockdown.

Η Ελένη Οικονόμου από τη Σανγκάη τόνισε ότι το κράτος σε βάζει να κάνει τεστ υποχρεωτικά και εάν είσαι θετικός ή δεν τηρείς τους κανόνες, αναφέρει, περιμένεις πότε θα έρθει το κράτος να σε πάρει να σε πάει στα κοντέινερ!

«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», είπε μεταξύ άλλων η Ε.Οικονόμου.

Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα βιώνει στην Σανγκάη, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα καθώς δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα στα σπίτια τους: «Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε τονίζοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown. Όπως είπε, οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

«Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κάθε πολυκατοικία έχει έναν ή δύο εθελοντές που βγάζουν τα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα και περιέχουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης. Διαλέγεις τι θέλεις και πληρώνεις τον εθελοντή, που στέλνει ηλεκτρονικά την μαζική παραγγελία της πολυκατοικίας», περιέγραψε τη διαδικασία αυτοδιαχείρισης που ακολουθείται στην πολυκατοικία που διαμένει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications