Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χημικών στην κεντρική Αγγλία για την παραγωγή ενός κρίσιμου συστατικού για τις ενέσεις mRNA του COVID, περιγράφοντας τους εμβολιασμούς ως «γονιδιακές θεραπείες».

Η Croda International, ένας κατασκευαστής χημικών στην Αγγλία, έχει λάβει μια εκπληκτική επιχορήγηση 15,9 εκατομμυρίων λιρών (20,85 εκατομμυρίων δολαρίων) «για να αυξήσει την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να παράγει βασικά συστατικά για εμβόλια», αναφέρει ο κυβερνητικός ιστότοπος.

Η Croda θα χρησιμοποιήσει τη δημόσια επιχορήγηση για να δημιουργήσει λιπίδια, ένα ουσιαστικό μέρος της τρέχουσας καλλιέργειας ενέσεων COVID με βάση το mRNA, για να βοηθήσει στην παραγωγή 3 δισεκατομμυρίων δόσεων των ενέσεων από το 2023 "καθώς και άλλων γονιδιακών θεραπειών", ανέφερε η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας, η κυβέρνηση αποκάλυψε την πρόθεσή της να επενδύσει σε mRNA ευρύτερα, χρηματοδοτώντας την εφαρμογή της τεχνολογίας σε εμβόλια γρίπης και «γονιδιακές θεραπείες για τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια ένεση 354 εκατομμυρίων λιρών (465 εκατομμυρίων δολαρίων) για τις «Βιοεπιστήμες του Ηνωμένου Βασιλείου», συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Εργασίας Εμβολίων, «για να εξασφαλίσει τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως περιγράφεται στην «Living with COVID- Plan 19»», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Μέχρι τώρα, το βρετανικό κατεστημένο αρνείται τον ισχυρισμό ότι οι ενέσεις COVID με mRNA είναι στην πραγματικότητα γονιδιακές θεραπείες και όχι παραδοσιακά εμβόλια, και τα βασικά δημόσια πρόσωπα συχνά δυσφημούν όσους υποστηρίζουν ανοιχτά τη τεράστια διάφορα (και οχι μονο το βρετανικό κατεστημένο παντου τα ίδια κάνουν, μεταξύ άλλων βάζουν τα ορκ τους μεσώ δικτυακών συμμοριών τους που δρουν παράνομα να βγάζουν fake news την αλήθεια)

Τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατηγόρησε όσους αντιτίθενται στη λήψη της νέας θεραπείας ότι είναι κατηγορηματικά κατά του εμβολιασμού γενικά και περιέγραψε τις αντιρρήσεις τους για την αναγκαστική χορήγηση της ως «ανοησίες».

Το κρατικά χρηματοδοτούμενο BBC κατηγόρησε επίσης τον podcaster Joe Rogan ότι διέδωσε "ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς" νωρίτερα φέτος (τα κλασικά οι κήρυκες τους ψεύδους και της υποκρισίας μιλάνε fake news), για τα σχόλιά του που ισχυριζόταν ότι τα εμβόλια για τον COVID είναι στην πραγματικότητα γονιδιακές θεραπείες και όχι συνηθισμένα εμβόλια.

Το BBC υποστήριξε ότι η τεχνολογία δεν αλλάζει τα γονίδια ενός ατόμου, παραποιώντας τον ισχυρισμό του Rogan για να τον δυσφημήσει χωρίς να ασχοληθεί με τη δήλωσή του.

Πέρυσι, ωστόσο, ο Stefan Oelrich, πρόεδρος του τμήματος φαρμακευτικών προϊόντων της Bayer, επιβεβαίωσε την ανανεωμένη θέση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ενέσεις, εξηγώντας σε συνέδριο τον Οκτώβριο ότι η τεχνολογία mRNA στις ενέσεις COVID από την Pfizer και τη Moderna είναι μια «κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία» που διατίθεται στην αγορά ως "εμβόλιο" για να κατευνάσει το κοινό.

Επιπλέον, ο μέλος της τεχνολογίας mRNA, Δρ. Robert W. Malone, υποστήριξε ότι ένα εμβόλιο COVID που χρησιμοποιεί mRNA είναι «γονιδιακή θεραπεία που εφαρμόζεται στα εμβόλια» .

Στην πραγματικότητα, η Moderna υπέβαλε έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2020 για να ταξινομήσει την ένεση για τον COVID ως εμβόλιο και όχι ως γονιδιακή θεραπεία.

«Επιπλέον, επειδή κανένα προϊόν στο οποίο το mRNA είναι το κύριο δραστικό συστατικό δεν έχει εγκριθεί, η ρυθμιστική οδός για έγκριση είναι αβέβαιη», έγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel και ο οικονομικός διευθυντής David Meline.

Σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς κίτρινης κάρτας του Ηνωμένου Βασιλείου για ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων, οι τρεις ενέσεις COVID που διατίθενται από τη Moderna, την Pfizer και την AstraZeneca οδήγησαν σε 1.475.298 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών, 2.075 εκ των οποίων ήταν θάνατοι, από 450.567 άτομα μεταξύ της έναρξης των ενέσεων τον Δεκέμβριο. 2020 και 23 Μαρτίου 2022.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications