Μόσχα: «Όταν λέμε ότι θα υπάρξουν αντίποινα σε δυτικές χώρες να μας παίρνετε στα σοβαρά»!

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα

Ανεβάζει την ένταση της ρητορικής της η Μόσχα, έπειτα από τα πρόσφατα περιστατικά στην Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, στην Μολδαβία, αλλά και στις ανοιχτές προσκλήσεις του ΝΑΤΟ σε Σουηδία-Φινλανδία για ένταξη στη Συμμαχία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε αρχικά ότι τα πρόσφατα περιστατικά είναι μια απόπειρα να παρασυρθεί η περιοχή αυτή στην ευρύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Είπε ακόμα ότι η ένταση στην Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, κλιμακώνεται έπειτα από τις καταγγελίες των τοπικών αρχών ότι η περιοχή έχει δεχτεί επιθέσεις.

Λέγοντας ότι η Δύση καλεί ανοιχτά το Κίεβο να επιτεθεί στη Ρωσία, η Ζαχάροβα κάλεσε την Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι πλήγματα επί ρωσικού εδάφους θα οδηγήσουν σε αντίποινα από την Μόσχα.

Η Ρωσία ανέφερε χθες μια σειρά εκρήξεων στα νότια της χώρας και μια φωτιά σε αποθήκη με πυρομαχικά κοντά στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Είπε ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία «απειλεί την ασφάλεια» της Ευρώπης. Αυτό, μετά τη νέα έκκληση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας να δοθούν περισσότερα βαρέα όπλα και αεροπλάνα στο Κίεβο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications