Πούτιν σε Κίεβο: «Αν το συνεχίσετε θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η ύπαρξη της Ουκρανίας – Θα φέρετε την ευθύνη»
>

Νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς το Κίεβο που ζητά από το ΝΑΤΟ να επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία, αλλά και σε όποια χώρα αποφασίσει τελικά να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν .

Ο Β.Πούτιν κατέστησε σαφές ότι όποια χώρα επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, θα θεωρηθεί αυτόματα ότι εμπλέκεται στον πόλεμο, κάτι που έχουν απορρίψει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, παρά τις πιέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ακούμε ότι χαρακτηρίζεται αναγκαίο να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Όμως είναι αδύνατο να γίνει αυτό από την ουκρανική επικράτεια, είναι δυνατό μόνο από το έδαφος γειτονικών χωρών», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ξεκαθάρισε κατόπιν πως οποιοδήποτε μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση θα εκλαμβανόταν από τη Μόσχα «ως συμμετοχή στην ένοπλη σύρραξη κάθε χώρας» το έδαφος της οποίας θα χρησιμοποιείτο για να «δημιουργηθεί απειλή για τους στρατιωτικούς μας».

Παράλληλα, ο Πούτιν προειδοποίησε για ακόμη μία φορά το Κίεβο ότι πρέπει να αλλάξει την πολιτική του, καθώς η Ουκρανία κινδυνεύει να πάψει να υπάρχει ως κράτος.

«Οι σημερινές (σ.σ. ουκρανικές) αρχές πρέπει να κατανοήσουν ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη του ουκρανικού κράτους. Και αν συμβεί αυτό, θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications