Νέες απειλές από ΗΠΑ: «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά εάν η Ρωσία βομβαρδίσει κομβόι με όπλα για την Ουκρανία»

«Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στρατιωτικά στην Ρωσία σε περίπτωση που ρωσικές δυνάμεις κτυπήσουν κομβόι με όπλα για την Ουκρανία που κινείται σε έδαφος του ΝΑΤΟ».

Αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν είναι πιθανό η Ρωσία να επιχειρήσει να βομβαρδίσει τα κομβόι που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία μέσω κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, δηλαδή ουσιαστικά της Πολωνίας. .

Ο ίδιος απάντησε: «Κάνουμε έναν πιθανό σχεδιασμό για την πιθανότητα η Ρωσία να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ σε αυτό το πλαίσιο, ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο.

Και ο Πρόεδρος ήταν όσο ξεκάθαρος θα μπορούσε να είναι για την ετοιμότητά του να απαντήσει αποφασιστικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ αν η Ρωσία επιτεθεί».

Επίσης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Air Force One είπε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της χώρας θα μπορούσαν να επιβάλλουν και νέες κυρώσεις για να τιμωρήσουν την Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, έκανε αυτές τις δηλώσεις στο αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην Πολωνία το οποίο και προσγειώθηκε σήμερα στο Ζέσουφ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Τις πρώτες ώρες της διήμερης επίσκεψής του στην Πολωνία, ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες που έχουν σταθμεύσει σε αυτήν την πόλη, προτού μεταβεί στη Βαρσοβία για συνομιλίες με Πολωνούς ηγέτες και μια επίσκεψη σε ένα κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications