Η Βρετανία η πρώτη χώρα που καταργεί όλες τις απαγορεύσεις

Η Βρετανία έγινε πριν λίγο η πρώτη χώρα στον πλανήτη που καταργεί όλες τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί πριν 22 μήνες στην «Γηραιά Αλβιώνα» λόγω του Covid-19.

Η ανακοίνωση για την κατάργηση των μέτρων, ακόμα και της καραντίνας για όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό, έγινε πριν λίγο στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διακήρυξε πλέον μια στρατηγική με τίτλο «Η ζωή με τον Covid», την οποία θα παρουσιάσει και επίσημα στις 21 Φεβρουαρίου.

Με δεδομένα τα τρέχοντα ενθαρρυντικά στοιχεία, «η προσδοκία μου είναι ότι θα μπορέσουμε να τελειώσουμε τους τελευταίους εγχώριους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής υποχρέωσης αυτοαπομόνωσης, εάν κάποιος διαγνωστεί θετικός, ένα μήνα νωρίτερα», είπε. Οι κανονισμοί επρόκειτο να λήξουν στην Αγγλία στις 24 Μαρτίου.

Όλα τα μέτρα θα αρθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Κατ' αυτό τον τρόπο η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα στον πλανήτη που επιστρέφει οριστικά στην κανονικότητα, τη στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση έχει επιβάλλει να κυκλοφορούμε με μάσκες στους δρόμους, φυσικά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, να καθόμαστε στα τραπέζια στην εστίαση μόνο 6 άτομα και να απαγορεύεται να σηκωθούν οι πολίτες γιατί θα μεταδώσουν τον κορωνοϊό, όπως επίσης οι πολίτες να θεωρούνται ανεμβολίαστοι στους επτά μήνες αν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, ενώ την ίδια στιγμή να μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης όπου το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 9 μήνες.

Και βέβαια πάνω απ΄ όλα να επιμένουν αν χωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Χωρίς να προβλέπεται άρση έστω και μερική, των μέτρων μέχρι το Πάσχα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications