Στρατιωτικός πιλότος φωτογράφισε  UFO «των θεών» πάνω από την Ιταλία το 1979

Ο πιλότος Giancarlo Cecconi επέστρεφε στην αεροπορική βάση του Τρεβίζο της Ιταλίας με το μαχητικό του G-91R, αφού ολοκλήρωσε μια αποστολή αναγνώρισης στις 18 Ιουνίου 1979 στις 11:30 π.μ. Το Κέντρο των Ραντάρ κατέγραψε την παρουσία ενός αντικείμενου στις οθόνες του ραντάρ και έδωσε εντολή στον Cecconi να πλησιάσει ένα άγνωστο αεροσκάφος που εισήλθε στην απαγορευμένη περιοχή.

Με αχρησιμοποίητο φιλμ στις κάμερες του αεροπλάνου του, ο πιλότος ενεργοποίησε τις κάμερες και πλησίασε το UFO, σε απόσταση 70 μέτρων και εκτιμώμενη ταχύτητα 450 χλμ.Το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου παρακολούθησε το συμβάν με κιάλια. Ο πύργος ελέγχου του Τρεβίζο κάλεσε τον Cecconi για να τον προειδοποιήσει ότι το αντικείμενο εξέπεμπε ένα παράξενο μπλε φως.

Καθώς ο πιλότος πλησίαζε το αντικείμενο, ανέβαινε και κατέβαινε σε ύψος 1.000 ποδιών κάθε φορά,ανεβαίνοντας έως και 13.000 πόδια. Ο Cecconi έκανε μεταξύ επτά και οκτώ πτήσεις κοντά στο αντικείμενο και σε κάθε περίπτωση φωτογράφιζε το UFO με την κάμερα. Το ορατό UFO ήταν ακίνητο σε σχέση με το G-91, αλλά το κέντρο ραντάρ επιβεβαίωσε ότι κινούνταν, προσδιορίστηκε η κατεύθυνση και η ταχύτητά του.

Ο πιλότος είδε ένα θαμπό μαύρο κυλινδρικό αντικείμενο και την παρουσία ενός μικρού λευκού ή διαφανούς «θόλου» να βρίσκεται στην κορυφή ενός ελαφρώς πεπλατυσμένου σημείου. Ο θόλος είχε σχήμα παρόμοιο με αυτά σε σπορ αυτοκίνητα. Ο Cecconi έκανε άλλη στροφή για να πλησιάσει ξανά το αντικείμενο και να τραβήξει άλλη μια σειρά φωτογραφιών. Ωστόσο, όταν το έκανε, το περίεργο αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί ξαφνικά, «σαν να είχε αποϋλοποιηθεί» ή έγινε αόρατο .

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο πύργος ελέγχου επιβεβαίωσε ότι το UFO είχε εξαφανιστεί και στα ραντάρ και οπτικά . Λίγα λεπτά αργότερα το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με τον Ceconni, το UFO ήταν ένα κυλινδρικό αντικείμενο όχι λιγότερο από οκτώ μέτρα μήκος και όχι μεγαλύτερη από τρία μέτρα σε διάμετρο.Αυτό που παρατήρησε επίσης ο Ceconni ήταν ότι όταν πλησίασε με το αεροπλάνο του το μυστηριώδες όχημα- με ταχύτητα περίπου 300 μιλίων την ώρα - δεν φαινόταν να "υφίσταται αναταράξεις", υποδηλώνοντας ότι ήταν πολύ πιο ικανό από τα περισσότερα εναέρια οχήματα και σίγουρα πιο προχωρημένο.

Συνολικά, ολόκληρο το επεισόδιο διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, από τότε που ο Ceconni έδωσε οπτική επιβεβαίωση του αντικειμένου μέχρι που φάνηκε να χάνεται στον αέρα. Συνολικά, είχε τραβήξει περισσότερες από 82 φωτογραφίες, αν και δεν μπόρεσε να τραβήξει καμία από το πλάι του αντικειμένου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications