Ο Τριντό και ο Μπάιντεν δημοσίευσαν κοινή απάντηση για να ποινικοποιήσουν τις διαδηλώσεις των φορτηγατζήδων

Αυτή την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, μέσα από ένα σύντομο τηλεφώνημα μεταξύ του Τζάστιν Τριντό και του Τζο Μπάιντεν, ο Καναδός Πρωθυπουργός αποφάσισε να ποινικοποιήσει τις διαμαρτυρίες των φορτηγατζήδων που ονομάζεται «Κομβόι Ελευθερίας», και υποσχέθηκε «συγκεκριμένη απάντηση» για τον αφοπλισμό τηε πορεία που έχει καταλάβει τους δρόμους της Οτάβα για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την γραμματέα Τύπου των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι δύο ψευδο-ηγέτες συμφώνησαν ότι οι διαδηλώσεις που έχουν περιορίσει την κυκλοφορία στη χερσαία συνοριακή γέφυρα μεταξύ της πολιτείας του Μίσιγκαν και της επαρχίας του Οντάριο, ειναι λένε οικονομική απειλή και για τις δύο χώρες (ενώ τα μετρά τους δεν ειναι ).

Ο Τριντό χαρακτήρισε την πορεία των φορτηγατζήδων «παράνομο αποκλεισμό» και υποσχέθηκε να «προστατεύσει τα σύνορα», παρά την παγκοσμιοποιητική ρητορική του υπέρ της κατάργησης των συνόρων ( τώρα θυμήθηκε τα σύνορα! ).

Αν και οι επαρχίες του Οντάριο, του Κεμπέκ και της Αλμπέρτα αντέδρασαν θετικά στις διαμαρτυρίες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να υποχωρήσει και διασφαλίζει ότι δεν θα καταργήσει την εντολή εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες. αφήνουν άνεργους 16.000 εργαζόμενους στον κλάδο που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Αυτό το Σάββατο, ο Τριντό κινητοποίησε την Ομάδα Αντιμετώπισης Συμβάντων για να αναλύσει την κατάσταση και να πει στην αστυνομία πώς να ενεργήσει. Ο Τριντό είπε ότι οποιοσδήποτε συμμετέχει στη διαμαρτυρία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας ή της αλληλεπίδρασης με φορτηγατζήδες, μπορεί να τεθεί υπό κράτηση.

«Αν συμμετάσχετε στις διαδηλώσεις, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε την άδεια σας, να έχετε ποινικό μητρώο που θα σας εμποδίσει να βρείτε δουλειά και θα χάσετε τα οικονομικά σας προς το ζην», απείλησε τους πολίτες του ο ακροαριστερός πρόεδρος.

Παρά τις απειλές, το κάλεσμα για διαμαρτυρία δεν μειώθηκε, αντίθετα αυξήθηκε. Επιπλέον, έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Αυστραλία, σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του Καναδά.

Οι διαμαρτυρίες εξαπλώνονται επίσης. Εκτός από τις περικοπές στα σύνορα Ηνωμένων Πολιτειών-Καναδά στο ύψος της διέλευσης με την πολιτεία του Μίσιγκαν, τις τελευταίες ώρες προστέθηκε νέος αποκλεισμός στη συνοριακή γέφυρα μεταξύ Coutts, επαρχία της Αλμπέρτα, και Sweet Grass, στη Μοντάνα. .

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ, ο οποίος είχε υποχωρήσει στους τοπικούς περιορισμούς υγείας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επαρχία του και είπε ότι αυτός και το υπουργικό συμβούλιο θα εκδώσουν εντολές που θα προβούν σε αποκλεισμούς που εμποδίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων παράνομη, επιβάλλοντας επίσης κυρώσεις πρόστιμα έως 100.000 καναδικά φράγκα και φυλάκιση έως και ενός έτους.

Σε συντονισμό με τον Φορντ, τον Τριντό και τον Μπάιντεν, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μίσιγκαν, η σοσιαλίστρια Δημοκρατική Γκρέτσεν Γουίτμερ, πρόσφερε βοήθεια στην καναδική κυβέρνηση να φροντίσει ό,τι είναι απαραίτητο για τον τερματισμό του αποκλεισμού, από οικονομική βοήθεια έως την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. να απομακρύνουν αυτοκίνητα και φορτηγά από τους δημόσιους δρόμους.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι όλοι οι πολιτικοί που αναφέρονται μέχρι τώρα υποστήριξαν βίαιες διαδηλώσεις όπως αυτές της εγκληματικής οργάνωσης Black Lives Matter τον Ιούνιο του 2020, όταν κατέστρεψαν ολόκληρες πόλεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον Καναδά, συνοδευόμενες από λεηλασίες, πυρκαγιές και καταστροφή ιδιωτικής ιδιοκτησίας δηλαδή εκεί δεν τους πήρε ο πόνος .

Υποστήριξαν επίσης το κίνημα «Occupy Wall Street» το 2011, το οποίο μάλιστα προτάθηκε από το καναδικό περιοδικό Adbusters, το οποίο κάλεσε τους αριστερούς στις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλάβουν την οικονομική περιοχή της Νέας Υόρκης και να εμποδίσουν στελέχη να εισέλθουν στα γραφεία τους. Εκείνη την εποχή, τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τριντό χειροκρότησαν δημόσια και υποστήριξαν την αριστερή συμμορία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications