«Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στην Οτάβα του Καναδά...

«Εκτός ελέγχου» είναι η κατάσταση στην Οτάβα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της καναδικής πρωτεύουσας, το κέντρο της οποία είναι αποκλεισμένο εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα από δεκάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους κατά κύριο λόγο πολίτες, αντιτιθέμενους στους υγειονομικούς περιορισμούς στον Καναδά που ζητούν άμεσα να καταργηθούν τα μέτρα και τον πρωθυπουργό κάπου "κρυμμένο" να κυβερνά μέσω βίντεο.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ήταν επικεντρωμένες στην Οτάβα επεκτάθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Καναδά, ενώ δεκάδες φορτηγά και διαδηλωτές έχουν παραλύσει το κέντρο της καναδικής πρωτεύουσας.

«Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου, διότι τον νόμο τον ορίζουν οι διαμαρτυρόμενοι», δήλωσε ο δήμαρχος Τζιμ Γουότσον σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας τη διαπίστωση ότι οι διαδηλωτές είναι «πολύ περισσότεροι από τους αστυνομικούς».

«Χάνουμε τη μάχη... πρέπει να ξαναπάρουμε την πόλη μας πίσω», είπε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών που κλείνουν τους δρόμους και ενεργοποιούν χωρίς διακοπή τα κλάξον.

Το κίνημα που είναι γνωστό ως «κονβόι της ελευθερίας» είχε αρχικό στόχο τη διαμαρτυρία κατά του μέτρου που υποχρέωνε όλους τους οδηγούς φορτηγών να είναι εμβολιασμένοι για να διασχίζουν τα σύνορα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά μετατράπηκε σύντομα σε κίνημα κατά των υγειονομιών μέτρων συνολικά και, για ορισμένους, κατά της κυβέρνησης Τρυντό.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του κέντρου της Οτάβα μέχρι στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά μικρότερης κλίμακας, οργανώθηκαν το Σάββατο στο Τορόντο, το Κεμπέκ και το Γουίνιπεγκ και συνεχίστηκαν και σήμερα, Κυριακή, κυρίως στο Κεμπέκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications