Διάψευση ρωσικής πρεσβείας σε Κ.Μητσοτάκη & Ν.Δένδια: Λέτε ψέματα ότι η ρωσική Αεροπορία σκότωσε τους Έλληνες ομογενείς

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών η ρωσική πρεσβεία: «Δεν επιχειρούσαν σήμερα αεροσκάφη μας εκεί»

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα ότι ο θάνατος των Ελλήνων ομογενών προήλθε από πυρά Ρώσων και πιο ειδικά της ρωσικής Αεροπορίας.

Τόσο το υπουργείο εξωτερικών όσο και ο ΄ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσαν να αποδώσουν τις ευθύνες στην Ρωσία, για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών, χωρίς καμία πληροφόρηση από το πεδίο.

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία μετά το τραγικό περιστατικό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο «ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές.

Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων.

Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Σε τέτοιες καταστάσεις η αλήθεια από το ψέμα δύσκολα διακρίνεται! Κλείνω στο να πιστέψω την τοποθέτηση της Ρωσικής πρεσβείας και όχι την τοποθέτηση της κυβέρνησής μας, διότι οι δικοί μας είναι αποδεδειγμένα ψεύτες και κλέφτες!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications