Ο Τζόκοβιτς θα μηνύσει την Αυστραλία επικαλούμενος «κακομεταχείριση» από την κυβέρνηση

Ο αστέρας του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε συνομιλίες με τους δικηγόρους του για να καταθέσει μήνυση κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης για εκατομμύρια δολάρια αφού κρατήθηκε για αρκετές ημέρες ενώ περίμενε τις αρχές μετανάστευσης της χώρας να του χορηγήσουν βίζα εισόδου, κάτι που τελικά αρνήθηκαν.

Το σκάνδαλο Τζόκοβιτς στην Αυστραλία δεν έχει τελειώσει. Με την απέλαση του τενίστα που πέρασε μεγάλο μέρος της εβδομάδας απομονωμένος σε ξενοδοχείο μεταναστών, τώρα, πηγές κοντά στον τενίστα προβλέπουν ότι θα κινήσει νομικά μέτρα κατά της κυβέρνησης , ανέφερε το Fox News.

Ο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης των παικτών του τένις καθυστέρησε αρχικά για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, στη συνέχεια κρατήθηκε σε ένα προσφυγικό κτίριο από το οποίο δεν του επέτρεψαν να φύγει μέχρι που τελικά ένας δικαστής αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. Τελικά το υπουργείο Μετανάστευσης τον συνέλαβε ξανά και αποφάσισε την απέλασή του.

Αυτή η κατάσταση, εκτός από την άσχημη στιγμή που βίωσε, εμπόδισε τον παίκτη να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. «Είναι γνωστό ότι ο Νόβακ και η οικογένειά του αισθάνονται ότι του φέρθηκαν άσχημα στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη. Η μητέρα του αποκάλυψε ότι τον κράτησαν ως εικονικό κρατούμενο», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Τζόκοβιτς στη βρετανική εφημερίδα The Sun. Ανάμεσα στα 6 εκατομμύρια που θα διεκδικούσε ο τενίστας είναι και τα 4 εκατομμύρια έπαθλα που ήλπιζε να συγκεντρώσει κερδίζοντας το Australian Open για δέκατη φορά, όντας ο μεγάλος υποψήφιος για τη νίκη.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει τριετή απαγόρευση επιστροφής στη χώρα, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν «επιτακτικές περιστάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας». Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σέρβος έφτασε στη Μελβούρνη στις 5 Ιανουαρίου με ιατρική εξαίρεση επειδή δεν είχε εμβολιαστεί επειδή είχε πρόσφατα μολυνθεί από τον COVID-19. Οι αρχές τον θεώρησαν επικίνδυνο τουρίστα και αποφάσισαν να αναστείλουν τη βίζα εισόδου του ως εκδίκηση επειδή δεν είχε εμβολιαστεί (αν ηταν λαθρο όμως κανένα θέμα οπως σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications