Πατέρας του Τζόκοβιτς: «Είναι μια μάχη απέναντι στον ελεύθερο κόσμο των 7 δισεκατομμυρίων...»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, στην οποία εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας για τη μεταχείριση που δέχεται ο γιος του.

Το βράδυ της Τετάρτης (5/1) οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και δεν τον άφησαν να μπει στη χώρα. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Νο. 1 τενίστα του κόσμου προχώρησαν σε έφεση και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (10/1).

Μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση ο Σέρβος σταρ θα παραμείνει έγκλειστος στο κακόφημο ξενοδοχείο Rydges στην οδό Σουόνστον του Κάρλτον. Ο πατέρας του «Νόλε», Σέρτζαν, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Σερβία μαζί με την μητέρα του κορυφαίου Σέρβου τενίστα, Νταϊάνα, τον αδελφό του Τζορτζ και τον θείο του Γκόραν και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη κυβέρνηση των Αυστραλών, αναφέροντας πως «πολεμούν τη Σερβία».

«Θα ήθελα να πω κάτι για αυτό τον τρόπο που ζει ο γιος μου. Η Σερβία είναι ο Νόβακ και ο Νόβακ είναι η Σερβία. Έτσι πολεμούν την Σερβία και τον Νόβακ. Αυτός ο άνδρας, ο Σκοτ Μόρισον, του οποίου το όνομα μιλάει από μόνο του, τόλμησε να επιτεθεί στον Νόβακ.

Θέλησαν να τον ταπεινώσουν χωρίς καν αυτός να συμμετάσχει και να τον ρίξουν στα γόνατα. Και όχι μόνο αυτόν αλλά ολόκληρη τη Σερβία. Είμαστε ένας περήφανος λαός που ποτέ δεν έχει επιτεθεί σε κανένα και απλά υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Αυτή είναι η περηφάνια μας και αυτό κάνει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή με την συμπεριφορά του προς τους Αυστραλούς και τη χώρα που βρίσκεται.

Οι Σέρβοι είναι περήφανοι και είμαστε περήφανοι για τον Νόβακ, τα ιδανικά του και βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ. Αυτή η πολιτική ολιγαρχία δεν θα περάσει σε εμάς. Αυτοί οι πολιτικοί δεν θα καταφέρουν τίποτα γιατί δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με τον αθλητισμό. Ο Νόβακ θα κέρδιζε το Αυστραλιανό Όπεν, γιατί απλά είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο αλλά δεν γίνεται στην Αυστραλία να νομίζουν πως όλα τους ανήκουν. Ο κόσμος έχει 8 δις ανθρώπους και όλοι έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από αυτούς και ο Νόβακ δείχνει πως είναι μέλος του ελεύθερου κόσμου για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Χριστός σταυρώθηκε και αυτό προσπαθούν να κάνουν στον Νόβακ, να τον σταυρώσουν. Είναι κρίμα να τα κάνουν αυτά στον Νόβακ αλλά θα τα καταφέρει όπως έχουμε κάνει όλοι μας. Ο Νόβακ θα παλέψει όπως κάναμε και εμείς και εμείς οι Σέρβοι και όσοι είμαστε από τα Βαλκάνια λέμε ότι ο Νόβακ είχε ειδική ιατρική άδεια. Ο Νόβακ δεν νίκησε αλλά και άλλοι 26 έκαναν το ίδιο. Ο Νόβακ έδωσε τα ίδια χαρτιά όπως όλοι. Δεν υπήρξε πρόβλημα απλά ήθελαν να τον μειώσουν. Θα μπορούσε να πει απλά ότι δεν θα πήγαινε αλλά στάλθηκε στην φυλακή. Δεν είναι υπό κράτηση, είναι στη φυλακή. Του πήραν τα πάντα εκτός από το τηλέφωνό του. Δεν μπορεί να πλυθεί ή να αλλάξει. Είναι φυλακισμένος αυτών των αχρείων, ντροπή τους.

Όλος ο ελεύθερος κόσμος ας σηκωθεί γιατί δεν πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα στον Νόβακ ή την Σερβία αλλά απέναντι στον ελεύθερο κόσμο των 7 δισεκατομμυρίων, της ελευθερίας λόγου και την ελεύθερης έκφρασης. Ο Νόβακ δεν πήγε κόντρα σε κανένα νόμο. Νόβακ είμαστε μαζί σου», ανέφερε ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications