Πάνε να καλύψουν  το φιάσκο: Διαρρέουν αποζημιώσεις 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο στη Αττική Οδό

Την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού, αίτημα που έκανε δεκτό η εταιρεία.

Γι’ αυτό και «εμφανίστηκε» ο Πρωθυπουργός και καλά- είχε σύσκεψη σήμερα το πρωί για την αποτίμηση της κατάστασης.

Παράλληλα με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό. Η Επιτροπή θα εξετάσει τις ευθύνες ώστε να εισηγηθεί την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται. «Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

200 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό.

Την ίδια ώρα, διακόσια άτομα και 100 αυτοκίνητα παρέμεναν εγκλωβισμένα μέχρι τις 10 το πρωί στην Αττική Οδό, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές» Αριστοφάνη Παπαδημητρίου.

Απαντώντας γιατί η Αττική Οδός δεν κινήθηκε γρήγορα χθες το μεσημέρι για να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα». «Όποιο σχέδιο είχαμε ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί με τόσα φορτηγά και αυτοκίνητα στο δίκτυο» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η κίνηση των φορτηγών στην Αττική Οδό δόθηκε εντολή να σταματήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στην Νέα Οδό είχε δοθεί από τις 9 το πρωί.

Όπως υποστήριξε, η κατάσταση με την κακοκαιρία «ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και πρωτόγνωρη και ακόμη και 60 εκχιονιστικά να είχαμε (είχαμε 34) θα είχαν αποκλειστεί». «Πιθανώς να αργήσαμε» αναγνώρισε και συνέχισε λέγοντας: «Ως Αττική οδός αισθανόμαστε άβολα και πολύ άσχημα για ό,τι έγινε. Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αποτελούσαμε υπόδειγμα για όλους».

Για τους εγκλωβισμένους στο τρένο στην Οινόη;
Για τους εγκλωβισμένους στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας;
Για τους πολίτες που είναι έμειναν χωρίς ρεύμα την ώρα που χρειάζονταν περισσότερο τη θέρμανση;
Γι΄αυτούς δεν έχει αποζημιώσεις;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications