Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου: «Να ευχαριστούμε την κυβέρνηση που μας επιτρέπει να εορτάζουμε Θεοφάνεια»

Η απόλυτη πνευματική ένδεια της σημερινής Ελλαδικής Εκκλησίας αποτυπώνεται στο κήρυγμα του Σιδηροκάστρου, αν και φανταζόμαστε .ότι κάπως έτσι θα ήταν το κήρυγμα όλων των εκπροσώπων της ανώτατης ιεραρχίας της εκκλησίας σήμερα.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Στο Λιμανάκι του Λιθοτόπου στην Κερκίνη του δήμου Ηράκλειας Σερρών, κατα τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανείων ένας αστυνομικός έσπευσε να ελέγξει τον νεαρό που θα έπεφτε στην λίμνη. Αντικείμενο το ελέγχου ήταν το αν αυτός διέθετε πιστοποιητικό εμβολίασμού η rapid test λες και θα μπορούσε να μολύνει τα βατράχια της λίμνης! Ο κόσμος άρχιε να γιουχάρει άγρια και να χειροκροτά μετά τον νεαρό, όταν τον άφησαν επιτέλους ήσυχο!

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος έσπευσε να υπερασπιστεί τα μέτρα για να ακούσει διαμαρτυρίες από το ποίμνιο: «Αντίχριστε, αντίχριστοι», του φώναξαν, με τον Μακάριο να τους λέει «ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ»!

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο λέγοντας ότι θα πρέπει «Να ευχαριστούν την κυβέρνηση γι αυτά που τους επιτρέπει να κάνουν».

Προφανώς λησμονεί ο αγαπητός ποιμενάρχης πως την ελευθερία να τηρούμε οι Έλληνες τα έθιμα και τις παραδόσεις της πίστης μας δεν μας την χορήγησε καμιά κυβέρνηση αλλά την απέκτησε ο λαός μας με τους αγώνες τους στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας. Τώρα αν οι ίδιοι λησμόνησαν επίσης το βιβλικό ρητό: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» υποτασσόμενοι σε μια κυβέρνηση που εξευτέλισε παραδόσεις αιώνων αλλάζοντας «Χρόνους και καιρούς», το ποίμνιο δεν φταίει σε τίποτα...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications