Συνέντευξη Κ.Φαρσαλινού: «Κράτος προστάτης με ειδικούς να αποφασίζουν για τη ζωή σου»

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη με εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις στα social media, το περιεχόμενο της συνέντευξης του γιατρού-ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνου Φαρσαλινού , στον δημοσιογράφο Θάνο Νικηταρά.

Κυρίως για το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο τι μας περιμένει μετά την πανδημία, καθώς ο επιστήμονες προέβλεψε ότι ο περιορισμός των ελευθεριών θα συνεχιστεί και μετά τον Covid-19.

«Έχει υποκατασταθεί η επιστήμη των πραγματικών δεδομένων, της πραγματικής μέτρησης με την επιστήμη των μοντέλων και της θεωρίας. Πάμε σε μια κοινωνία όπου ο κάθε πολίτης όχι μόνο δεν θα έχει δικαιώματα, αλλά δεν θα έχει καν το δικαίωμα επιλογής πως θα ζήσει τη ζωή του, πάμε σε μια κοινωνία που ο πολίτης θα είναι υπήκοος και θα είναι ένα στρατιωτάκι που θα έχει μόνο στόχο να υπηρετεί μια τέλεια κοινωνία, όπως την βλέπουν κάποιοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι η φιλοσοφία που βασίζεται σε μια τεχνοκρατική διακυβέρνηση. Δεν είσαι ικανός να αποφασίζεις για τη ζωή σου γιατί δεν είσαι ειδικός, ο ειδικός αποφασίζει για τη δική σου ζωή και της οικογένειας σου», πρόσθεσε.

Ο Κ.Φαρσαλινός τόνισε ότι «περνάμε σε μια δυστοπία η οποία εμφανίστηκε προσωρινά με την πανδημία, αλλά αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας και θα έχουμε και κλιμάκωση. Ο ΟΗΕ ζητά να εφαρμόσουμε lockdown για να σώσουμε το κλίμα».

«Το 2022 θα είναι ένα έτος ακραίας φτωχοποίησης και αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θα πληρώσουμε και το κόστος των μέτρων, έχουμε και την ενεργειακή κρίση, που είναι έργο των κυβερνήσεων που δήθεν θέλουν να μας σώσουν με την επιδοματική πολιτική, αυτές οι ίδιες οι κυβερνήσεις το προκάλεσαν», είπε ο επιστήμονας.

Και διερωτάται γιατί «συνεχίζεται το καθεστώς του κράτους έκτακτης ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα και του κράτους προστάτη και ρυθμιστή και ελεγκτή κάθε δραστηριότητας μας που μέχρι πρόσφατα ήταν ελεύθερη; Έχουμε καθεστώς αδειοδοτημένης ελευθερίας.

Ψευδώς ανέφεραν ότι θα επιστρέψουν οι ελευθερίες μας. Είναι μια αδειοδοτούμενη ελευθερία. Δραστηριότητες όπως η εστίαση και η διασκέδαση που ήταν ελεύθερες και χωρίς καμία προϋπόθεση, τώρα γίνονται με αδειοδοτούμενη ελευθερία (authorized freedom) μέσω των πιστοποιητικών κυκλοφορίας. Δραστηριότητες που πριν τις κάναμε ελεύθερα και χωρίς να λάβουμε άδεια από κανέναν, όπως επίσκεψη σε εστίαση, διασκέδαση και λιανεμπόριο, σήμερα πραγματοποιούνται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, βάζοντας χρονικά περιθώρια (στα πιστοποιητικά κυκλοφορίας), δημιουργούνται συνθήκες επ' άπειρον ομηρίας.

Είναι λογικό να έχουμε διχάσει την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη; Είναι δυνατόν να συζητάμε για αρνητές;»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications