Γκέιτς: «Γιατί να θέλω να σας φυτέψω τσιπ στα μπράτσα;»

«Τα social media έμειναν πίσω στην προσπάθεια να μεταδίδουν ακριβείς πληροφορίες – θα γίνει πολλή συζήτηση για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα εκεί», είπε ο Γκέιτς (την λογοκρισία εννοεί απο άναρχο-συμμορίτες τους και αληθινές άναρχο-εγκληματικές οργανώσεις ώστε οι μάζες να βλέπουν μονο δίκες έγκυρες πήγες μαζικής διασποράς ψευδών ειδήσεων, παραποίησης της αληθείας και τρόμου ). «Άτομα σαν κι εσάς, εμένα και τον Άντονι Φάουτσι, έχουμε γίνει αντικείμενα πολλής παραπληροφόρησης. Δεν το περίμενα. Κάποια απ’ αυτά που γράφτηκαν, όπως ότι θέλω να “φυτέψω” τσιπ στα μπράτσα των ανθρώπων, δεν βγάζουν νόημα για μένα, γιατί να θέλω να κάνω κάτι τέτοιο;», διερωτήθηκε.

Κι απαντώντας στο ερώτημα «πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για την επόμενη πανδημία», ο Γκέιτς σημείωσε ότι μ’ αυτή την πανδημία λίγες ήταν οι χώρες που έδρασαν γρήγορα κι επέβαλαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης κι απομόνωσαν τους μολυνθέντες με τον κορωνοϊό. Όσες χώρες το έκαναν γρήγορα, μπόρεσαν «να περιορίσουν σημαντικά τον αριθμό των θανάτων. Όταν αυξηθούν δραματικά οι αριθμοί αυτοί σε μια χώρα, τότε είναι πολύ αργά», τόνισε.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να προετοιμαστούν έγκαιρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας, υπογράμμισε ο Γκέιτς. Κι υπάρχουν θετικές ενδείξεις, σημείωσε, όπως π.χ. το γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, έχει ήδη ξεκινήσει έναν σημαντικό διάλογο για την καλύτερη δυνατή προστασία για την επόμενη πανδημία. «Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα την επόμενη φορά!», κατέληξε.

Για την μετάλλαξη Όμικρον και για το κάθε πότε θα χρειάζεται να κάνουμε εμβόλιο

Συζητώντας μέσω Twitter με την καθηγήτρια Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντέβι Σρίνταρ για το πώς και πότε θα σημάνει το τέλος της πανδημίας ο Γκέιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος:

«Καθώς οι χώρες βιώνουν το κύμα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας τους θα δοκιμαστούν. Τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματα θα αφορούν σε ανεμβολίαστους ανθρώπους. Αλλά όταν η Όμικρον σαρώσει μια χώρα, τότε το υπόλοιπο της χρονιάς θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα, άρα η Covid-19 θα μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος με ανάλογες πρόσφατες εκτιμήσεις και του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου, δρος Άντονι Φάουτσι.

Με άλλα λόγια, η Covid-19 μπορεί να περάσει από την τρέχουσα πανδημική κατάσταση σε μια ενδημική, όπου η νόσος εξακολουθεί να κυκλοφορεί και παραμένει επικίνδυνη, ειδικά για τους πλέον ευάλωτους, αλλά αρκετά άτομα διαθέτουν επαρκή ανοσία, ώστε η νόσος να μην επηρεάζει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό αρνητικά την καθημερινότητά μας, όπως συνέβη με πολλές προηγούμενες πανδημίες, σαν εκείνη της λεγόμενης ισπανικής γρίπης του 1918 ή της γρίπης των χοίρων το 2009.

Όπως σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, «μια μεταδοτικότερη παραλλαγή του κορωνοϊού δεν είναι πιθανή, ωστόσο, έχουμε εκπλαγεί πολύ στη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Όμικρον θα δημιουργήσει πολλή ανοσία τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε ετησίως το εμβόλιο για την Covid-19 για κάποιο διάστημα», πρόσθεσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications