Freedom Convoy: Πάνω από 50.000 φορτηγά κατευθύνονται στην Οττάβα  απαιτούν τον τερματισμό των εμβολίων (vid)

Το «Freedom Convoy 2022», το οποίο άρχισε ανατολικά από τον δυτικό Καναδά το Σαββατοκύριακο, έχει γίνει ένα κίνημα στη χώρα .

Χιλιάδες Καναδοί φορτηγατζήδες ξεκίνησαν πορεία στην Οτάβα αυτό το Σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθούν για μετρά και για τον εμβολιασμό που επιβλήθηκαν από τον Καναδό υπάλληλο των συμμοριτών που το παίζει πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Η ομάδα «Freedom Convoy 2022» μάζεψε 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 11 ημέρες, ενάντια στην εντολή εμβολιασμού για όλους τους μεταφορείς που περνούν τα σύνορα και όλους τους άλλους κανόνες.

Σύμφωνα με τη σελίδα "Freedom Convoy 2022" Go Fund Me, η ομάδα έχει την υποστήριξη περισσότερων από 44.000 δωρητών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της πορείας, η οποία, μόλις βρεθεί στην Οτάβα, σχεδιάζει να παραμείνει εκεί έως ότου οι πολιτικοί άρουν όλα τα μεροληπτικά μέτρα για τον COVID.

«Φέρνουμε τον αγώνα μας στις πύλες της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησής και απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι εντολές εναντίον του λαού της. Οι μικρές επιχειρήσεις καταστρέφονται, τα σπίτια καταστρέφονται και οι άνθρωποι υφίστανται κακομεταχείριση και στερούνται τις βασικές ανάγκες για να επιβιώσουν», αναφέρεται στη σελίδα «Freedom Convoy 2022» Go Fund Me.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για το κόστος "καυσίμων, τροφίμων και διαμονής". Το Σαββατοκύριακο, φορτηγατζήδες και οι υποστηρικτές τους από τον Δυτικό Καναδά ξεκίνησαν το καραβάνι τους, αναχωρώντας από πόλεις και κωμοπόλεις της Βρετανικής Κολομβίας, μαζί με χιλιάδες φορτηγατζήδες από την Αλμπέρτα χθες.

Ορισμένες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των φορτηγατζήδων που συμμετείχαν στο καραβάνι σε περισσότερα από 50.000 φορτηγά και περισσότερους από μισό εκατομμύριο άτομα.

Από τη Βρετανική Κολομβία, το καραβάνι έχει πλέον ενωθεί στην Αλμπέρτα στο δρόμο προς τα ανατολικά, σε μήκος άνω των 70 χιλιομέτρων.Οι φορτηγατζήδες στο Οντάριο και σε άλλα μέρη του ανατολικού Καναδά θα ξεκινήσουν, ή έχουν ήδη ξεκινήσει, χωριστές νηοπομπές προς την Οτάβα τις επόμενες ημέρες.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η κυβέρνηση Τριντό επανέφερε την απαίτηση ότι όλοι οι οδηγοί φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα να είναι «πλήρης εμβολιασμένοι» κατά του COVID-19 έως τις 15 Ιανουαρίου.

Η εντολή ήρθε παρά την αναφορά ότι η Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA) είπε ότι οι οδηγοί φορτηγών χωρίς πάσο θα μπορούσαν να εισέλθουν στον Καναδά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καναδοί φορτηγατζήδες που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν είναι εμβολιασμένοι θα εξακολουθούν να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Ωστόσο, θα αναγκαστούν να κάνουν τεστ για τον COVID. Η εντολή εμβολίου για τους φορτηγατζήδες ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θεσπίσει μια εντολή όπως αυτή του Καναδά που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Ιανουαρίου.

Ορισμένες καναδικές εταιρείες μεταφοράς φορτηγών έχουν ήδη αναφέρει ελλείψεις οδηγών ως άμεσο αποτέλεσμα της εντολής εμβολιασμού.Και η νέα πολιτική έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό τροφίμων, πλήττοντας τον ανατολικό Καναδά.Οι εικόνες με άδεια ράφια σε παντοπωλεία, ειδικά στο Οντάριο, γίνονται συνηθισμένες.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν στρατούς ανθρώπων να ετοιμάζουν φαγητό για τους συμμετέχοντες στη πορεία, καθώς και αποχαιρετισμούς στην άκρη του δρόμου, δείχνουν πόση δυναμική έχει αποκτήσει αυτή η εξέγερση ενάντια στις εντολές του Τριντό που κυκλοφορούν και φώτο να ειναι "αγκαλιά" με το Soros .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications