Έτσι βγάζουν τα κρούσματα της Όμικρον;

Καλεσμένη στην εκπομπή «To Πρωινό» του Ant1 ήταν σήμερα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Κληθείσα να σχολιάσει την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον, επιβεβαίωσε την χαμηλή της νοσηρότητα και πως μέχρι στιγμής ούτε ένας πολίτης δεν βρίσκεται στις ΜΕΘ με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

Εκείνη ήταν η στιγμή που εύλογα η παρουσιάστρια της εκπομπής ρώτησε την “ειδικό” σχετικά με την ανιχνευσιμότητα της Όμικρον από τα τεστ που γίνονται.

«Μας πώς ξέρετε;;; Γιατί δεν ξέρω με ποιούς κάνετε παρέα, αλλά όσοι φίλοι μου έχουν κολλήσει και είναι αρκετός κόσμος μου λένε ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι Όμικρον ή Δέλτα, γιατί μόνο ένα κέντρο στην Αθήνα κάνει αυτή τη διαδικασία (σ.σ. φανταστείτε τι γίνεται στην επαρχία!!!). Αφού μόνο ένα είναι; Που το ξέρεις εσύ αν έχουν Όμικρον ή Δέλτα;;;»

Τι απάντησε η Παγώνη φοβερή επιστημονική απάντηση:

«Δεν μπορούνε όλα τα δείγματα να ελεγχθούνε, έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως τα συμπτώματα στην Όμικρον είναι το μπούκωμα και η κεφαλαλγία. Στη Δέλτα όμως είναι η δύσπνοια είναι ο υψηλός πυρετός είναι τελείως διαφορετικά τα συμπτώματα».

Βγάζουν δηλαδή και κατατάσσουν κρούσματα Όμικρον δίχως να γνωρίζουν; Το…μαντεύουν απλά και μόνο από τα συμπτώματα;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications