Εντολή Μαξίμου σε ΜΜΕ: «Μην αφήνετε πολίτες να βρίζουν τον Κ.Μητσοτάκη»

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου λόγω της διαρκώς αυξανόμενης οργής των πολιτών για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το καλοκαίρι, όπου και κατακάηκε η Εύβοια, μέχρι και σήμερα, βλέπουμε πολίτες να παρεμβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και να υβρίζουν τον πρωθυπουργό με το γνωστό σύνθημα.

Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί τα «κρούσματα», καθώς πλέον ένα τεράστιο μέρος των Ελλήνων «βράζει» με την κυβέρνηση για ένα σωρό θεμάτων, όπως ο Covid-19, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, το μεταναστευτικό (μετά και τα όσα έγιναν στο Σύνταγμα), αλλά και την ακρίβεια.

Προσφάτως είδαμε σε εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου έναν πολίτη που περίμενε σε ουρά για να κάνει rapid test να φωνάζει σε ζωντανή μετάδοση το γνωστό σύνθημα για τον Κ.Μητσοτάκη. Η παρέμβαση του προκάλεσε την οργή του δημοσιογράφου, ο οποίος ζήτησε άμεσα να τον κόψουν και στη συνέχεια προχώρησε σε έναν μονόλογο λέγοντας πως η «ύβρις δεν είναι άποψη», ξεχνώντας βεβαίως ότι ο ίδιος στην ίδια εκπομπή αποκάλεσε τον Ν.Τζόκοβιτς ως «ψεκασμένο».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου και συζητήθηκε αυτό το θέμα, δηλαδή οι παρεμβάσεις των πολιτών σε τηλεοπτικές εκπομπές και τα υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης υποστήριξαν ότι τα ΜΜΕ πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση και να διακόπτονται αμέσως οι ζωντανές παρεμβάσεις, αλλά και παράλληλα να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους πολίτες που υβρίζουν τον πρωθυπουργό.

Κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα με τα υβριστικά συνθήματα, αλλά και αρκετούς συμβούλους του πρωθυπουργού, που θεωρούν πως εάν η κυβέρνηση τραβήξει το σχοινί στα άκρα, τότε θα υπάρξει ένα «τσουνάμι» οργής που δεν θα μπορέσει να ελεγχθεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αποφασίστηκε να περιοριστούν οι ζωντανές μεταδόσεις σε μέρη που υπάρχει αρκετός κόσμος, ενώ σε συζήτηση που υπήρξε μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και δημοσιογράφων ζητήθηκε να διακόπτονται άμεσα οι παρεμβάσεις, αυτό δηλαδή που έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications