«Υποχρεωτικός εμβολιασμός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για τους άνω των 60...»  Από τέτοια φάτσα τι να περιμένεις?

Η Εντατικολόγος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου σοβαρό άτομο έβγαλαν να πει το παραμύθι τους, και ασχημομούρα και υπέρβαρη, αυτά τα άτομα γεμάτα κόμπλεξ κάνουν υποδείξεις σε υγείες άτομα ψυχή και σώματι.

Η ίδια χαρακτήρισε τον Νοέμβριο του 2021 ως έναν από τους δυσκολότερους μήνες από την αρχή της πανδημίας. «Ο τελευταίος μήνας στρέσαρε πολύ το σύστημα. Είχαμε άνοδο των περιστατικών. Το σύστημα συνεχίζει να ασφυκτιά, οι εισαγωγές είναι αρκετές και συνεχίζουμε κι εμείς να έχουμε πολλά περιστατικά στις ΜΕΘ» τόνισε.

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι καταλήγουν στις ΜΕΘ ακόμη και νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, η κα Θεοδωρακοπούλου σημείωσε ότι ο ιός «δεν κάνει διακρίσεις». «Οι ηλικίες ξεκινάνε από 18-19 και φτάνουν μέχρι τα 90. Έχουμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών αυτή τη φορά που είναι σε ηλικίες από 30- 65. Δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα. Είναι άνθρωποι που νόσησαν πάρα πολύ βαριά με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα συστήματά τους και να καταλήξουν» είπε.

Η ίδια, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών και τόνισε μάλιστα ότι ο εμβολιασμός ενάντια στην covid-19 πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες. «Έχουμε κάνει εκκλήσεις επανειλημμένως, όλοι οι υγειονομικοί, οι κοινωνικοί παράγοντες και τα πολιτικά κόμματα. Έχουμε κάνει εκκλήσεις ιδιαίτερα εμείς οι υγειονομικοί κι εμείς στις ΜΕΘ που βλέπουμε τον θάνατο κατάματα.

Παρακαλούμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανθεκτικοί σε αυτή την παράκληση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει μόνο στους άνω των 60. Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους.

Να παραφυλαχθούν διότι όσοι δεν εμβολιαστούν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη μπορέσουν να επιβιώσουν εάν κολλήσουν τον ιό. Και με το καινούργιο στέλεχος – σίγουρα θα έρθει και στη χώρα μας- δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα πρέπει τουλάχιστον να προστατευτούμε για το στέλεχος που ήδη υπάρχει και το οποίο αυξάνει τις θνητότητες και σε νεότερες ηλικίες».

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications