«Λουκέτο» στις 12:00 το βράδυ -Τέλος και η μουσική

Τη Δευτέρα έλεγαν ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά και σήμερα ανακοινώνουν νέα μέτρα!

«Ταφόπλακα» για άλλη μια φορά στην εστίαση βάζει η κυβέρνηση συμμορητων με τον υπουργό Υγείας καποιον Θάνο Πλεύρη να ανακοινώνει μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, το κλείσιμο της στις 12 το βράδυ, όπως επίσης και το κλείσιμο της μουσικής.

Τα μέτρα που ήταν να εφαρμοσθούν στις 3 Ιανουαρίου, θα έχουν άμεση εφαρμογή από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί. Η εστίαση και η διασκέδαση θα κλείνουν τα μεσάνυχτα με μοναδική εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε μόνο τα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 τα ξημερώματα... αλλά φυσικά χωρίς μουσική!

Στους χώρους διασκέδασης θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.

Ο Θ.Πλεύρης άφησε στο τραπέζι για επανεξέταση και το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών, αλλά και την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Γ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications