Βέλγιο: παράνομο κρίθηκε το υγειονομικό πάσο  διάκριση πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση!

Βέλγιο: παράνομο κρίθηκε το υγειονομικό πάσο στη Βαλλονία! Παραβιάζει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προστασία προσωπικών δεδομένων, αρχή αναλογικότητας, επιβάλει διάκριση πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση!(σσ Άλλα μας λένε στην Ελλάδα ότι έχει επιστημονική τεκμηρίωση το αντίστοιχο μέτρο, σώζει ζωές κλπ !!!)

Παράνομο κρίθηκε το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket στη Βαλλονία: η κυβέρνηση της Βαλλονίας θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Namur έκρινε με συνοπτική διαδικασία παράνομο το Covid Safe Ticket (CST) στη Βαλονία, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ένωση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών «Το δικαίωμά μας», που ήταν στη ρίζα της κίνησης.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ακυρώνει το Covid Safe Ticket. Ως εκ τούτου, το CST παραμένει σε ισχύ στη Βαλλονία, δήλωσε η κυβέρνηση της Βαλλονίας σε δελτίο τύπου την Τρίτη το βράδυ.

Η Περιφέρεια της Βαλλονίας- Région wallonne διατάχθηκε να βάλει τέλος σε αυτή την εμφανή παρανομία εντός 7 ημερών, επί ποινή προστίμου 5.000 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης. Η Βαλλονία αποφάσισε να ασκήσει έφεση σε αυτήν την απόφαση το πρωί της Τετάρτης.

«Εμφανής αντίθεση» και η αρχή της αναλογικότητας που δεν τηρείται

Στην ετυμηγορία του, το δικαστήριο σημείωσε ειδικότερα την «εμφανή αντίφαση» του διατάγματος της Βαλλονίας της 21ης ​​Οκτωβρίου σχετικά με τη χρήση του CST και τη χρήση μάσκας σύμφωνα με το υπερεθνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προφανή παραβίαση της αρχής της νομιμότητας.

Σημειώνει επίσης ότι αυτές οι νόρμες φαίνεται να αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας των μέτρων που περιορίζουν την ελευθερία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο καταδικάζει την Περιφέρεια της Βαλλονίας να λάβει όλα τα μέτρα που κρίνει κατάλληλα για να τεθεί τέρμα σε αυτήν την κατάσταση κατάφωρης παρανομίας της χρήσης CST στη Βαλλονία, σε βάρος των εναγόντων, με πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα καθυστέρησης πληρωμής πέραν της περιόδου 7 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της παραγγελίας.

“Το δικαστήριο σημειώνει πολλά προβλήματα νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντίθεσης του διατάγματος της Βαλλονίας με το ευρωπαϊκό δίκαιο και το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η απόφαση προσθέτει ότι δεν θα αποδεικνυόταν ότι το CST θα ήταν η μόνη εναλλακτική λύση σε ένα νέο lockdown”, εξηγεί το απόγευμα της Τρίτης ο σύλλογος «Δικαίωμά μας».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του συλλόγου, «το δικαστήριο επέκρινε επίσης τη διάκριση που υφίσταται μεταξύ των πολιτών χωρίς αντικειμενική και επιστημονική αιτιολόγηση, την έλλειψη επίδειξης αναλογικότητας του μέτρου καθώς και τη δυνατότητα που αφήνεται στους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους να επιβάλουν το CST . “

Παρόμοια συνοπτική αγωγή κατά του Brussels Covid Safe Ticket ασκήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Θα κατατεθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications