Πουλάς: «Όποιος εμβολιάζεται συνηγορεί ότι συμμετέχει σε κλινική μελέτη - Η ΕΕ υπέγραψε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση»

Ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς, μίλησε για τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό και στάθηκε στις παρενέργειες, αλλά και στο θέμα των αποζημιώσεων.

Όπως είπε ο Κ.Πουλάς, μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο», «όποιος εμβολιάζεται υπογράφει ενημερωμένη συγκατάθεση. Δηλαδή απαρνείται την οποιαδήποτε αποζημίωση. Αυτό είναι που ανησυχεί τις εταιρίες, γιατί κάποιες χώρες δεν έχουν δεχθεί να δώσουν αυτό το ελεύθερο αποζημιώσεων, ενώ η ΕΕ και η χώρα μας συνεπώς έχει υπογράψει ότι ο καθένας που εμβολιάζεται δεν δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση, όχι βέβαια από αυτόν που τον εμβολιάζει, τον υπάλληλο, αλλά ούτε από την εταιρεία, ούτε από την πολιτεία. Γιατί συμμετέχει σε αυτή την μαζική προσπάθεια εμβολιασμού, άρα απαρνείται».

Και πρόσθεσε ότι «αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι αδειοδοτημένα υπό όρους, άρα η εταιρεία συνεχίζει να εμβολιάζει μέχρι το 2023, θα ανανεώνει κάθε έτος την υπό όρους άδεια της και το 2023 θα μαζέψει τα δεδομένα και θα πει, πέτυχε ή δεν πέτυχε το πρόγραμμα».

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι εταιρείες ενημερώνουν για τις παρενέργειες τις τοπικές αρχές, όμως αυτές δεν λένε τίποτα στους πολίτες που πάνε να εμβολιαστούν:

«Οι εταιρείες που εκπροσωπούν στη χώρα μας τα σκευάσματα με τα οποία κάνουν εμβολιασμούς στέλνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία ενημερώνουν για νέες παρενέργειες και αυτά τα μηνύματα φεύγουν προς όλες τις αρχές του τόπου, τα νοσοκομεία, τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά προφανώς αυτό δεν περνάει σε αυτόν που προσέρχεται για εμβολιασμό.

Αυτός χωρίς να είναι ενημερωμένος δίνει ενημερωμένη συγκατάθεση του και υπογράφει, να σας θυμίσω ότι ενημερωμένη συγκατάθεση δίνει κανείς όταν συμμετέχει σε κάποια κλινική μελέτη, άρα η υπογραφή την οποία κανείς κάνει όταν εμβολιάζεται σημαίνει τη συμμετοχή του σε μια κλινική μελέτη. Δίνει τη σιωπηρή, υπογεγραμμένη συμφωνία του ότι συμμετέχει σε αυτή τη μελέτη. Οι εταιρείες τα μαζεύουν τα δεδομένα. Στις ΗΠΑ το δικαστήριο κάλεσε την Pfizer να φέρει τα δεδομένα και έδειξε ότι σε δύο μήνες είχε μισό δισ. ανθρώπους οι οποίοι είχαν παρενέργειες, είχαν έναν τετραψήφιο αριθμό νεκρών μετά των εμβολιασμό. Τα προσκόμισαν».

Ο Κ.Πουλάς αποκάλυψε επίσης ότι «η εταιρία ήθελε να τα προσκομίσει μετά από 55 χρόνια. Καταλαβαίνω ότι κάτι θέλουν να κρύψουν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications