Αφού έβγαλαν σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς τώρα βάζουν τον Στρατό να «βγάζει την δουλειά» στα εμβολιαστικά κέντρα!

Η κατάσταση στην οποία έχει φέρει το σύστημα υγείας η κυβέρνηση ειδικά μετά την θέση σε αναστολή χιλιάδων υγειονομικών έχει φέρει πλήρη αποδιοργάνωση όχι μόνο τα νοσοκομεία αλλά και στο στράτευμα καθώς τα "περίφημα" εμβολιαστικά κέντρα επανδρώνονται με τους πάντα... δωρεάν ενστόλους οι οποίοι αναγκάζονται να εκτελούν χρέη υγειονομικών!

Υπαξιωματικός, αλλά εδώ και αρκετές ημέρες υπηρετεί σε μεγάλο Eμβολιαστικό Kέντρο της Αττικής. Παρέα με άλλους ένστολους στελεχώνει τις διοικητικές υπηρεσίες που απαιτούνται σε ένα τέτοιο Κέντρο.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στη ρεσεψιόν του Εμβολιαστικού Κέντρου και υποδέχεται τους πολίτες που προσέρχονται να εμβολιαστούν. Η υπηρεσία υποχρεώνει αυτούς τους ένστολους να υποβάλλονται σε rapid test κάθε δύο ημέρες. Τα rapid tests δεν γίνονται δωρεάν.

Η υπηρεσία δίνει ένα επίδομα σε αυτούς τους ένστολους για όλη αυτή τη διαδικασία που φτάνει τα 140 ευρώ το μήνα. Ανάλογα με το πως θα πέσει η εβδομάδα, ο κάθε ένστολος που υπηρετεί σε εμβολιαστικό κέντρο είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε τουλάχιστον τρία tests ανά επταήμερο, δηλαδή από 12 έως 14 tests το μήνα.

Το επίδομα ίσα που καλύπτει, με το ζόρι καμιά φορά, τη δαπάνη των tests. Οι ένστολοι που χρησιμοποιούνται σε εμβολιαστικά κέντρα εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή και τα Σαββατοκύριακα, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί πως θα είναι στην υπηρεσία, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Λογικά, όπως θα ανέμενε κάθε φορολογούμενος πολίτης, τα εμβολιαστικά κέντρα θα έπρεπε να είναι στελεχωμένα και να λειτουργούν με υγειονομικό προσωπικό. Έτσι, κάθε εργαζόμενος σε Εμβολιαστικό Κέντρο θα γνώριζε εκ των προτέρων τι θα πρέπει να προσέχει, πώς να συμπεριφέρεται προς τους πολίτες, τι να αποφεύγει, πώς να μην εκτίθεται σε κίνδυνο.

Επειδή, όπως φαίνεται οι κρατικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν υγειονομικό προσωπικό για αυτή τη δραστηριότητα, στράφηκαν προς την εύκολη λύση. Δηλαδή τους στρατιώτες. Ούτε να διαμαρτυρηθούν μπορούν.

Ούτε να αρνηθούν μία τέτοια διαταγή μπορούν, ούτε και να κάνουν κοπάνα μπορούν. Με λίγα λόγια, ανθρώπινοι πόροι που δεν στοιχίζουν τίποτα και δεν προκαλούν προβλήματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications