«Ρημάζουν» οικονομικά τις  οικογένειες: Μέχρι και 2 self test τη μέρα θα κάνουν τα παιδιά για να κινούνται!

Μια αδιανόητη απόφαση συμμοριτών, καθώς τα παιδιά που θα θέλουν να επισκεφτούν ένα εμπορικό κατάστημα ή έναν χώρο εστίασης θα πρέπει να κάνουν νέο self test, καθώς δεν θα γίνεται δεκτό το σχολικό, το οποίο χορηγείται δωρεάν.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε προ λίγων ημερών ότι τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν με self test στους χώρους που απαιτείται rapid test για τους ενηλίκους, κάτι που επί της ουσίας έγινε για να μην επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι γονείς.

Παρόλα αυτά το ΦΕΚ που εξειδικεύει τα νέα μέτρα μας δείχνει ότι οι γονείς θα πρέπει και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς τα παιδιά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τα self test που γίνονται για την είσοδο μαθητών στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να κάνουν νέο self test το οποίο θα δηλώνεται το πολύ 24 ώρες πριν την είσοδο του ανηλίκου στο κατάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, από την εστίαση ως την ψυχαγωγία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το δωρεάν self test που παρέχει το κράτος δεν θα ισχύει και ότι οι γονείς θα πρέπει να πληρώνουν self test για τα παιδιά τους! Δηλαδή τα παιδιά θα κάνουν έως και δύο self test την ημέρα, ένα για το σχολείο και ένα για την ψυχαγωγία.

Αυτό το μέτρο επηρεάζει τόσο εμβολιασμένους, όσο και μη, καθώς μπορεί να πάει για ψώνια μια οικογένεια και τα παιδιά είτε να πρέπει να μείνουν έξω από το κατάστημα, είτε να πρέπει να κάνουν τεστ, το ίδιο βέβαια ισχύει και για όταν θα πάει μια οικογένεια σε μια ταβέρνα ή σε μια καφετέρια!

Φυσικά αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν τίποτα απολύτως, τα κάνουν καθαρά για να αυξήσουν τις πωλήσεις των self test και για τις ηλικίες άνω των 12 ετών να πιέσουν τα παιδιά να εμβολιαστούν ώστε να «ξεστοκάρουν» τα εμβόλια, την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται τα φάρμακα.

Τα παραδείγματα των χωρών με 90% εμβολιασμένους που καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων, όπως η Βρετανία, η Γερμανία κτλ. δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Και την ίδια ώρα κατηγορούν ότι φταίνε οι ανατολικοευρωπαίοι -που υποτίθεται ότι φέρνουν τον ιό. Κανονικά θα έπρεπε εάν έχεις κάνει το εμβόλιο να μην κολλάς.

Συγκεκριμένα, σε αυτό προβλέπεται στις παραγράφους 3, 4 και 5 του άρθρου 9 ότι πριν από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης:

  • ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών
  • ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών
  • ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Έτσι, όλοι οι προσερχόμενοι σε χώρους δραστηριότητας που δεν είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, θα πρέπει κατά την είσοδό τους να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε αρνητικού pcr ως 72 ωρών ή rapid test ως 48 ωρών.

Για ανηλίκους ως 17 ετών μπορεί επίσης να προσκομιστεί εναλλακτικά αρνητικό self-test ως 24 ωρών που βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications